Britská speváčka Ellie Goulding zverejnila nový singel s názvom Burn. Ide o prvú skladbu z ohláseného nového vydania jej druhého albumu Halcyon. Nejedná sa ale o úplnú novinku, v roku 2011 túto pieseň nahrala aj jej krajanka Leona Lewis, ktorá ju plánovala zaradiť na svoju tretiu štúdiovku.

Skladbu Burn produkoval Greg Kurstin a frontman skupiny OneRepublic Ryan Tedder. Víťazka britského X-Factoru, Leona Lewis, ju s dvojicou ešte pred istým časom nahrala, napokon sa však rozhodla ju na svojom treťom albume Glassheart nevydať. Dvadsaťšesťročná Ellie Goulding zverejnila "pálivý" song deň po debute piesne You, My Everything, ktorá sa objavila aj v novej sezóne seriálu Skins (2007). Burn bude v jej podaní oficiálne dostupná od 11. augusta.

Hoci v porovnaní s Leonou znie nová verzia piesne nežnejšie, zamatovo anjelský hlas Ellie Goulding sa tentoraz pustil do sústa, ktoré jej môže priniesť opätovný úspech v hitparádach. Burn je totiž prototypom letného tanečného hitu a či už v podaní jemnej blondínky alebo charizmatickej brunetky, nedá sa mu uprieť rádiový potenciál súčasnosti. Ktovie, prečo sa ho staršia kolegyňa pred vyše rokom vzdala.

Čo myslíte, ktorej sedí viac?

Ellie Goulding - Burn

Leona Lewis - Burn

Prečítajte si: Britská hviezda Ellie Goulding zanechala v Bratislave zmiešané pocity

Autorka: Michaela Žureková (zdroj: SITA, Idolator.com)
Foto: Facebook.com/elliegoulding & leonalewis

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding, Leona Lewis