Slovenský spevák vydáva svoj prvý album 13. júla. Pilotným singlom je pieseň Horúca láska. Vyznáva v nej lásku kráske z košického Luníka IX. Lyrics video žne na Youtube úspechy. Za necelé dva týždne má cez 50-tisíc zhliadnutí. V týchto dňoch spevákov tím k pesničke nakrúca videoklip. Vypočujte si prekvapivé vyznanie lásky Lukáša Adamca k rómskej dievčine.

Horúca láska je chytľavá skladba so živým, tanečným rytmom, rómskym temperamentom a východniarskym srdcom. "Keď sme túto skladbu poslali na otextovanie Vladovi Krauszovi, tak mu napadol tento text o zakázanom ovocí, zakázanej láske Košičana ku kráske z Luníka. Mal som trocha obavy, ako to ľudia prijmú, ale v tom texte je vyjadrená láska a len láska, tak hlavne nech to berú s nadhľadom," hovorí Lukáš Adamec.

"Ak by to niekto bral náhodou bez nadhľadu, tak nech sa zamyslí nad tým, o čom tam spievam. Láska nemôže byť nikdy zlá", dodáva. Režisér Michal 'Kunes' Kováč spolu so štábom speváka k pesničke v týchto dňoch nakrúca klip. Lyrics video k singlu dosiahlo za necelé dva týždne viac ako 50-tisíc zhliadnutí. Hudbu zložil Tomáš Okres, o text sa postaral Vlado Krausz.


V akom duchu sa bude niesť zvyšných desať pesničiek eponymného albumového debutu Lukáša Adamca sa dozvieme už čoskoro. Album Lukáš Adamec vznikal v prešovskom štúdiu Umpax, ktoré patrí Martinovi Migašovi. Nahrávalo sa od februára do apríla. Na projekte sa podieľala slovenská muzikantská špička. Hviezdne a kvalitné obsadenie zorganizoval Lukášov dlhoročný súputnik a producent albumu Tomáš Okres.

Gašpar, Čekovský, Bič či Buntaj

"Tomi do štúdia pozval našich kamarátov, ktorí zároveň patria medzi slovenskú muzikantskú elitu, čo je skvelá kombinácia", teší sa Lukáš a menuje ľudí, s ktorými na albume spolupracoval.

"Basu hral Maťo Gašpar, bicie Marcel Buntaj, perkusie Jožko Dvořák, s ktorým hrávam už roky. So sólovými gitarami nám pomohol Peťo Bič, ostatné gitary nahrali Peťo Tomko a samozrejme Tomi Okres, klávesy Marián Čekovský a Zoli Sallai, saxofón Mário 'Gapa' Garbera, trúbku Paľo Jeňo. Kvarteto LenART Quartet aranžoval Adrián Harvan. Som veľmi rád, že Tomi Okres bol pri tom a pomáhal mi. Strávil nie deväťdesiatdeväť, ale celých sto percent času v štúdiu. Dohliadol na to, ako bude vyzerať celkový aranž cédečka a tiež na to, ako budú vyzerať jednotlivé songy. Našim zámerom bolo, aby album znel a bol nahraný naživo, naturálne, čo sa aj podarilo,“ opisuje Lukáš Adamec.

Pesničky vznikali niekoľko rokov

Základ albumu vznikal celkom neplánovane a nenápadne už pred tromi rokmi, keď sa Lukáš vydal na sólovú dráhu a začal hrať s Tomim Okresom a Jožkom Dvořákom. "Okrem prebratých pesničiek sme hrali aj naše vlastné, postupne sa nám ich nazbieralo asi dvadsať. Nevznikali účelovo za vydaním albumu. Písali sme ich len tak spontánne, o albume sme vtedy vôbec neuvažovali. Impulz k vydaniu cédečka vyšiel od známych, ktorí nás presvedčili o tom, že už je čas urobiť môj sólový album", vraví Lukáš.

Album Lukáš Adamec je pestrý muzikantsky, hudobne aj štýlovo, tvrdí spevák. Obsahuje veci rockové a tiež aj balady, ktoré Košičan veľmi rád spieva.

"Všetci títo muzikanti dali do albumu svoje srdiečko a tvar, ktorý sa mi veľmi páči a dúfam že sa bude páčiť aj ľuďom. V tejto dobe sa možno očakáva niečo elektro - moderno - anglické, ale takýto môj album nie je. Ja som Lukáš Adamec, ktorý najradšej spieva slovensky a také piesne, ktoré sa dajú zahrať na gitare pri táboráku, alebo doma. Nazval by som ich východné. Kapely ako No Name, IMT Smile, Peter Lipa, Katka Knechtová, Peter Nagy a ďalší mnohí dobrí muzikanti z východu píšu svoje pesničky tak, že sa dajú veľmi ľahko zapamätať a hrať. Je to živá hudba od srdca a taký je aj môj album," uzatvára spevák.

Prečítajte si: Lukáš Adamec pripravuje prvý sólový album

Redakciu Hudba.sk informovala PR manžérka Natália Novotná. Redakcia správu upravila a doplnila.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec