Vo februári vyšiel Jane Krištof Lehotskej debutový album s názvom Sny. V priebehu troch mesiacov sa viacero skladieb dostalo do rotácií rádií na Slovensku aj v Čechách. Úspech zaznamenala aj pieseň Spriaznení, ku ktorej speváčka koncom júna predstavila svoj prvý videoklip.

Najviac zarezonovala v Rádiu Beta, kde sa v hitparáde Top20 udržala celých 20 týždňov, pričom ani raz neklesla pod 9. priečku a najlepšie umiestnenie zaznamenala na 2. mieste. Pieseň má výborné ohlasy aj na živých vystúpeniach, preto sa Janka rozhodla práve na túto skladbu natočiť prvý videoklip. Produkciu si vzal na starosti Peter Dechet, za kameru a strih sa postavil kameraman Pavel Briatka a spriaznení pár si v klipe zahrali herci Nela Jakubisová a Dušan Hraňo. 


V mesiacoch máj a jún Janka s celou kapelou absolvovala aj niekoľko festivalov, na ktorých získala niekoľko ocenení. Na festivale Žiarsky ZOB získala ocenenie divákov, cenu sympatie a pozvánku na festivaly v Českej republike. Na festivale Moravský Vrabec v Karvinej opäť Janka s kapelou získala cenu publika, celkovo ocenenie ako druhá najlepšia kapela a cenu za najlepší inštrumentálny výkon. Čerešničkou bolo vystúpenie na legendárnom, dnes už medzinárodnom festivale v Ústí nad Labem - Interporta.

Tip: Speváčka Jana Krištof Lehotská si plní sen a predstavuje svoj debutový album

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Peter Dechet. Tlačovú správu sme upravili.