Slovenská speváčka Martina Schindlerová sa po viac ako pol roku od zverejnenia singla Dokedy opäť hlási o slovo. V nedeľu 4. júla odpremiérovala svoj nový letný singel s veľavravným názvom Tanec, ktorý zverejnila spolu s videoklipom.

Tak ako spomínaný singel Dokedy, ktorý vyšiel na sklonku roka 2020, aj novinka pochádza z dielne bratislavského štúdia LittleBeat. Hudbu zložili producenti a hudobníci Martin "Maxo" Šrámek a Matej "Lil Max" Mikloš. Tentoraz sa speváčka rozhodla pre rýchlu pesničku, akých sa v jej kariére veľa neobjavilo. Dá sa povedať, že aj Martina Schindlerová, podobne ako Lina Mayer, naskočila na vlnu tanečného popu inšpirovaného disco/dance popom z 80. a 90. rokov. Vo svete je líderkou tohto trendu Dua Lipa s jej skvelým albumom Future Nostalgia (2020). Zvuk aj refrén skladby Tanec znie akoby bol inšpirovaný jej hitom Break My Heart.
 
"Spolupráca s chalanmi z LittleBeat studia sa mi osvedčila, rozumieme si hudobne aj ľudsky, a aj preto sme sa rozhodli pokračovať s nimi ďalej v nahrávaní ďalších singlov. Ten nový s názvom Tanec je iný ako všetky moje doterajšie piesne a z mojej strany to bola láska na prvé počutie. Singel mi sadol od hudby, cez text až po klip, a pre mňa osobne je určite jeden z najlepších songov, aké som kedy vydala,” povedala speváčka o spolupráci so skladateľom hitu Run Run Run od Celeste Buckingham.

Text piesne pre ňu zložil mladý slovenský raper Akalaky a speváčka si túto spoluprácu veľmi pochvaľuje. "Nečakala by som, že práve raper zloží takýto pomerne feministický text, ale absolútne sa trafil do rytmickej Maxovej hudby a aj do mojej nátury. Je to pre mňa výborná skladba, ktorá navyše získala úžasný letný vizuál," pokračuje Martina.   


Nový tím, nová energia

Schindlerová spolupracuje aj s novým manažérom, ktorý jej zastrešuje celý produkčný tím. Štefan Šperka je spoločne s režisérom Majom Martausom z Imagine Vision a tanečným choreografom Miňom Kerešom aj autorom námetu videoklipu Tanec. Vzhľad speváčky mala na starosti vizážistka Lucia Šenková (Lussimakeupartist) a o styling sa postaral módny návrhár a riaditeľ súťaže Miss Slovensko Michael Kováčik. "Mám šťastie, že profesionálne spolupracujem s ľuďmi, s ktorými sa máme aj ľudsky radi a dôverujem im, lebo na disco pieseň ma nahovoril manažér Števo Šperka. Z výsledku sa teraz veľmi teším, aj keď samu by mi spievať takúto pieseň nenapadlo," priznáva 33-ročná interpretka.

Dvojnásobnú mamičku v klipe sprevádzajú tanečníčky a tanečníci zo zoskupení Ladylicious a The Pastels. "Keď som pri nakrúcaní klipu zažila, ako na song Tanec tancujú úžasní tanečníci od Miňa Kereša, strhli ma atmosférou, ktorá ich obklopuje, a precítila som si pre mňa celkom nový zážitok. Pri pomalých skladbách býva pre mňa najväčšie ocenenie, keď poslucháčov dojmem alebo keď pri mojej pesničke 'ani nedýchajú', to je typické pre pomalé piesne. Ale táto pieseň je pre mňa nová dimenzia, ľudia sa na ňu bavia, melódia im vlezie pod kožu, a núti ich sa hýbať a tešiť sa z jej rytmu," dodáva.

Martina Schindlerová, videoklip Tanec, 2021 Zdroj: Imagine Vision

Bazénová scéna po búrke

"Klip sme nakrúcali počas jedného z najteplejších dní na konci júna, kedy bolo vonku asi 35 stupňov. Napriek tomu na pľaci panovala super atmosféra, ja som si celé nakrúcanie užívala, bola som absolútne uvoľnená a verím, že to je vo výsledku aj vidieť. Fascinovali ma profesionálne výkony tanečníkov, ale aj skoky parkouristu zo strechy do bazéna. Som vďačná, že presne títo profíci sa stretli na produkcii môjho klipu. Je to môj naj darček na 33. narodeniny, ktoré som oslávila týždeň po natáčaní. Celé to bolo pre mňa nezabudnuteľné, osobitne posledná bazénová scéna, ktorú sme točili ráno o pol tretej, kedy bolo po obrovskej búrke vonku asi 17 stupňov. Pre výsledok som však bola ochotná takto otužovať," dodáva s úsmevom.

Lokáciu našli tvorcovia neďaleko Bratislavy a samotné video mali kompletne natočené za 12 hodín. Pohodové nakrúcanie však narušila dvojhodinová búrka, ktorá sa oblasťou prehnala a nebolo jasné, či vôbec dokážu dokončiť všetky zábery, ktoré mali v pláne.

"Keď sa začalo blýskať a spustil sa lejak, celý štáb riešil, ako dopadne bazénová scéna, na ktorú sme sa dlho pripravovali, a pôvodne sme ju chceli mať hotovú skôr, ako začalo pršať. To sa nám nakoniec nepodarilo a aj samotný koniec točenia sa predĺžil o niekoľko hodín, ale tým, že to boli profíci zo slovenskej špičky vo svojej oblasti, všetci makali s nasadením až do rána. Veľmi si to vážim, ďakujem za nezabudnuteľný deň. Aj s finálnym výsledkom som maximálne spokojná a môžem povedať, že po vizuálnej stránke som lepší videoklip ešte nemala.  Dokonca som si zatancovala, a nič nebolo strojené, žiadne nacvičovanie choreografie. Miňo vedel, že ma strhnú jeho ľudia na ostrej klapke. Finálny vizuál jednoducho kopíruje aktuálnu náladu a bola to viac párty ako nakrúcanie," uzatvára Martina Schindlerová.

Redakciu Hudba.sk informoval manažér speváčky Števo Šperka. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Imagine Vision

Súvisiaci interpreti: Martina Schindlerová