Skupina Tublatanka má leto nabité koncertami na festivaloch, ale aj vystúpeniami na samostatných open air koncertoch na Slovensku aj v Česku. Maťo Ďurinda, Ďuro Topor a Peťo Schlosser sa však už teraz tešia na jesennú sezónu. Rocková legenda totiž chystá turné k vlaňajšiemu 30. výročiu založenia Tublatanky.

Vrcholom letnej sezóny kapely Tublatanka bol zatiaľ koncert Topfeste, no už tento piatok sa slovenská rocková legenda predstaví na festivale Terchovský budzogáň, kde bude predskakovať slávnej americkej kapele Biohazard. Aj na spomínanom Topfeste mali hudobníci tú česť zahrať si pred hviezdou zo zahraničia.

"Na festivaloch si vždy pozriem mladé skupiny a aj legendy, ktoré mám rád ešte z detských čias. Na Topfeste som si užil koncert anglickej skupiny The Sweet, ktorá hrala hneď po nás. Podali dobrý výkon a majú vynikajúce pesničky. V Čechách som si na festivale pred dvoma rokmi vychutnal môjho obľúbeného gitaristu Garyho Moora a tešil som sa z jeho virtuóznej hry na gitaru. Škoda, že už odišiel do rockového neba..." prezradil líder Tublatanky Maťo Ďurinda

Spevák sa toto leto osobitne teší na koncert v centre českého mesta Klatovy, kde si svojho času odkrútil povinnú vojenskú službu. "Ešte za socializmu som tu bol na vojne. V Klatovách mám veľa kamarátov, tak sa tam veľmi teším. Zaspomínam si na kasárne, v ktorých som slúžil, aj na miesta a krčmy, kde som chodil na pivo vo vojenskej uniforme," hovorí s úsmevom.

Dovolenka pri mori a opäť koncerty

Na konci leta si členovia Tublatanky nájdu čas aj na dovolenku s najbližšími. "Vždy si rezervujem čas pre rodinu, aby moje dve deti mali radosť a ja som si ich naplno užil. Vyhýbam sa lietadlám, pretože môj syn Martin má ešte len jeden a pol roka. Takže ideme autom na tradičnú dovolenku do Chorvátska, kde chodievam odmalička. Spoločne s rodinou zrelaxujeme a zaplávame si v mori," teší sa Ďurinda na chvíle oddychu.

Po lete chystajú rockeri unikátne koncertné turné k 30. výročiu skupiny. Prvá zostava Tublatanky sa síce začala formovať už v roku 1982, no hlavne nasledujúci rok bol prelomový pre jej ďalšie pôsobenie a úspechy - v roku 1983 skupina odohrala svoje prvé koncerty a zabezpečila si nahrávaciu zmluvu. V rámci plánovaných jesenných osláv sa skupina na fanúšikov teší v Nitre (27.9.), Pezinku (28.9.), Brezne (4.10.), Martine (5.10.), Bardejove (11.10.), Michalovciach (12.10.), Prešove (13.10.) a v Bratislave (19.10.).

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text tlačovej správy bol upravený redakciou.

Foto: Peter Peťovský

Súvisiaci interpreti: Tublatanka