Hudobný obhajca práv homosexuálov sa vracia vo veľkom štýle. Novopečný otec, raper Macklemore, sa spolu s producentom Ryanom Lewisom delí o svoje najtajnejšie obavy z otcovstva v novom singli z pripravoveného albumu, ktorý vyjde neskôr v tomto roku. Na novinke dokonca hosťuje "zlatíčko" hudobného šoubiznisu Ed Sheeran.

Možno sa mnohým zdalo, že raper Macklemore, ktorý tak otvorene obhajoval ľudí s homosexuálnou orientáciou, bude sám medzi nich patriť, no opak je pravdou. Interpret hitov Thrift Shop a Same Love si 27. júna zobral za manželku svoju dlhoročnú partnerku Triciu Davis. Dieťa, ktorého očakávanie oznámili v januári tohto roka, dostalo po narodení v máji meno Sloane Ava Simone Haggerty.

Prečo tento bulvárny začiatok? Dvojmesačné dievčatko a strach o to, či bude umelec, vlastným menom Ben Haggerty, dostatočne dobrým otcom, sú ústrednou témou prvého singla z pripravovanej druhej štúdiovky dvojice Macklemore & Ryan Lewis. Skladba s refrénom od Eda Sheerana dostala názov Growing Up (Sloane's Song) a podrobnejšie opisuje raperov strach z toho, či vyrástol a dospel do takej miery, aby sa staral o malého človiečika.

Musí sa zmeniť

"Vždy som mal v hlave nejakú predstavu o tom, akým otcom by som bol. Držal som sa jasných očakávaní, ktoré som mal od svojej kariéry, môjho veku, mojej úrovne starostlivosti o seba a mojej zrelosti. V podstate som predpokladal, že som to mal všetko pohromade. Lenže hypotetická verzia mňa-otca vyzerala úplne odlišne, než muža, ktorého srdce išlo na koberci vyskočiť modliac sa k Bohu alebo duchu, ku ktorému som neprehovoril už vyše mesiace. Keď Tricia vyšla z kúpeľne, vedel som. A vedel som aj to, že sa musím zmeniť," otvoril sa v sprievodnom texte k piesni sympatický americký majster slova.

Po ďakovaní fanúšikom za trpezlivosť a vysvetlení, prečo okolo piesne nespúšťal žiadnu propagačnú kampaň, ešte opísal proces tvorby a napokon kúsok z chystaného nového albumu venoval svojej dcére: "Keby ste boli zvedaví... Naša dcéra Sloane Ava Simone Haggerty sa narodila pred dvomi mesiacmi 29. mája. Nie je nič, čo by sa dalo prirovnať k šťastiu z toho, že ste priviedli dieťa do tohto vesmíru. Naplnila moje srdce spôsobmi, o ktorých som ani nevedel, že sa to dá. Je láskou môjho života. Táto skladba je pre ňu."


Autor: Marek Majzon (zdroj: DigitalSpy.co.uk, Billboard.com)
Foto: Dan Steinberg/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran, Macklemore & Ryan Lewis