Talentovaná Zea sa opäť hlási o pozornosť. Po nedocenenej nahrávke Is This Love? prichádza s úplne novým singlom Out Of Touch. Ak ste tejto Slovenke doposiaľ na chuť neprišli, je dosť možné, že vám jej podmanivá farba hlasu učaruje práve v tejto vydarenej balade.

Ak ste si po prečítaní nadpisu neboli istí, o koho ide, možno sa vám vyjasní pri mene Alžbeta Ferencová. V rámci hudobnej kariéry na seba prvýkrát upozornila vďaka dievčenskej skupine Forsomeone. Ešte v minulom roku vydala svoj prvý sólový singel a začala vystupovať pod spomínaným umeleckým menom Zea. Teraz predstavuje svoj druhý singel s názvom Out Of Touch, ktorým opäť dokazuje, že má ambície zaujať aj poslucháčov mimo Slovenska a Česka.

Podobne, ako v prípade svojho predošlého singla, aj teraz Alžbeta v klipe stavila na svoj výzor a sexepíl, ktoré môžme označiť za jej najväčšie zbrane. V novom videoklipe sa spolu s ňou objavil tiež talentovaný český tanečník a choreograf Jakub Dvořák, ktorý spolupracuje aj s Mikolasom Josefom.

"Vždy som mala silný vzťah k vizuálu, milujem kreatívu okolo videoklipov. Sama som si robila set design, styling, choreografiu. Presne som vedela, aký chcem make-up, aké chcem zábery. Mám šťastie, že sa mi podarilo spolupracovať s ľuďmi, s ktorými sme v tomto smere na jednej vlne, chalani z Forward Creatives sú perfektní, spolupráca bola dokonalá," prezradila speváčka, ktorej pri finálnych úpravách pomohol aj český raper a producent Paulie Garand, ktorý je zároveň jej priateľom.


Stále tak trochu nedocenená

Mladá kráska zrejme dúfala, že jej minuloročný singel Is This Love? vzbudí oveľa väčšiu pozornosť. Napriek chytľavej hudbe s retro nádychom a kvalitnému klipu, ktorý by si pokojne mohli osvojiť aj zahraničné hviezdy, však ostala skladba trochu v úzadí. Ani to však Zeu neodradilo, skôr naopak. Po takmer roku prichádza s úplne novou skladbou. Prirovnať pieseň Out Of Touch k domácej hudobnej tvorbe sa dá len veľmi ťažko. Určitá podobnosť tu je azda len s Linou Mayer či Emmou Drobnou, ktoré sa podobne ako ona sústredia najmä na skladby spievané v angličtine s nádychom zahraničnej produkcie.

"Táto skladba vznikla počas jedného večera pri víne, keď som s Mishel z našej bývalej skupiny Forsomeone dala dokopy melódiu. Hudobne ju dotvorili klavirista Marek Čech a Martin Kroupa. S textom mi pomáhal David Tuscher a producentsky nápad sfinalizoval Grizzly. Je to také moje druhé hudobné dieťa, veľmi sa teším, že je vonku a som zvedavá na reakcie," doplnila speváčka.

Ak sa pýtate, kedy Zea konečne zo svoje tvorby ukáže viac, tak už dlho musieť čakať nebudete. "Pripravujem EP, ktoré by mohlo byť na svete na jeseň. Pomáha mi s ním šikovný spevák a hudobník Milan Andre. Pôjde o trošku iný projekt ako tieto moje single, bude to akustické, melancholické a pomerne silné, pokiaľ ide o témy skladieb. Majú to byť výpovede o živote, predsudkoch, očakávaniach, rodine a podobne."


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/alzbeta.ferencova