Britská kapela Noel Gallagher’s High Flying Birds vydá EP This Is the Place. Novinka sa dostane na trh 27. septembra a ponúkne celkovo päť skladieb, z toho budú dva remixy.

Muzikanti z očakávanej nahrávky už predstavili pieseň This Is the Place. Kapela, ktorú vedie niekdajší gitarista už nefungujúcej kapely Oasis Noel Gallagher, tento rok už vydala dve EP nahrávky - Wait and Return a Black Star Dancing.

Noel Thomas David Gallagher sa preslávil v spomínanej kapele Oasis, v ktorej pôsobil od roku 1991 a vydal s ňou albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi ním a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

Noel neskôr založil formáciu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku. V roku 2015 ponúkli druhú nahrávku Chasing Yesterday a v novembri 2017 album Who Built the Moon?. So všetkými troma dobyli UK Chart.


Tracklist EP Noel Gallagher’s High Flying Birds - This Is the Place:
1 This Is the Place
2 A Dream Is All I Need to Get By
3 Evil Flower
4 This Is the Place (Dense & Pika Remix)
5 Evil Flower (The Reflex Revision)

Zdroj: SITA (consequenceofsound.net), archív)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher's High Flying Birds