Ostravskí Saca sa nechali prvýkrát zremixovať. K spolupráci oslovili pražského producenta a frontmana kapely Make My Heart Explode Filipa Gemrotha, ktorý ich melancholické gitary prezliekol do "daftpunkovského" kabátu.

"S kapelou Saca sme sa stretli pred pár rokmi na koncerte kapely Lake Malawi, ktorým robím živý zvuk. Zistil som, že chlapci poznajú moju úplne prvú kapelu Toneless, čo ma veľmi potešilo," rozpráva Filip Gemroth. "Chalani mi potom poslali song He Said. Hneď som v ňom videl veľký potenciál – resp. song bol skvelý už v pôvodnej verzii, ale nedalo mi to, a skúsil som vytvoriť vlastnú verziu. Trochu som zariskoval, ale kapele sa moja verzia páčila," vraví Gemroth. Bubeník Saca Michael Gacek dodáva: "Filipovi sme nechali úplne voľnú ruku. Z našich stôp ponechal iba vokály a gitarové sóla. Inak vymyslel vlastné party gitár, basy, bicích a klávesov."

Filipa Gemrotha inšpirovala pôvodná verzia piesne k zvuku a lá Daft Punk. "Ale napríklad medzihra He Said mi zase niečím pripomína Y2K song My Friend od Groove Armada," vysvetľuje autor remixu. "Nálada songu sa dá ťažko popísať, lepšie je si ho vypočuť!" 

Kým pri posledných dvoch singloch (The Post a pôvodného He Said) kapela nevylučuje, že by sa mohli objaviť na jej pripravovanej druhej doske, aktuálnu verziu zamýšľa ponechať ako samostatnú mimoalbumovú záležitosť. "Sme radi, že je táto naša vzájomná spolupráca vonku a žije vlastným životom. Je to vlastne prvý Saca song, na ktorý môžete tancovať," hovorí Michael Gacek. "Pred pár týždňami som bol v Los Angeles, track He Said si tam niekoľkokrát prehrával v aute a musím povedať, že v miestnom prostredí fungoval skvele," uzatvára Filip Gemroth.


Informácie a fotografie poskytol Michael Gacek. Tlačovú správu sme upravili.