Americkú speváčku Taylor Swift zapísali do Guinnessovej knihy rekordov. V aktuálnej edícii, ktorá vyjde 12. septembra, bude mať pritom hneď dva rekordy. O ďalšie zápisy sa postarala skupina One Direction a dídžej a producent Calvin Harris.

Skladba od Taylor Swift s názvom We Are Never Ever Getting Back Together sa tala najrýchlejšie digitálne predávajúcim sa singlom po tom, ako dobyla singlový rebríček na iTunes len 50 minút po svojom vydaní. Speváčka je tiež prvou sólovou interpretkou, ktorá dosiahla v americkom albumovom rebríčku dvakrát týždenný predaj cez milión kópií.

Chlapčenská formácia One Direction si pripísala na svoje konto najlepší debut pre britskú skupinu v americkom singlovom rebríčku, čo sa im podarilo vlani v októbri, keď ich skladba Live While We're Young debutovala na tretej priečke. Calvin Harris zas vytvoril nový rekord v počte skladieb z jedného albumu, ktoré sa dostali do prvej desiatky britského singlového rebríčka. Z jeho ostatnej štúdiovky 18 Months (recenzia) sa to podarilo až deviatim skladbám. Predbehol tak zosnulého Kráľa popu Michaela Jacksona, ktorý mal v rovnakom rebríčku sedem skladieb z albumu Bad (1987) a neskôr rovnaký počet aj z nahrávky Dangerous (1991).

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk)
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: One direction, Taylor Swift