Pred tromi rokmi skupina Wohnout predstavila klip k piesni Zvaz českých bohémů. V týchto dňoch presiahol magickú hranicu 10 miliónov prehratíí Wohnouti sa tak zaradili medzi hŕstku českých a slovenských interpretov, ktorých klip túto hranicu prekonal.

Nepochybne najväčší hit kapely režíroval David Chvátal, ktorý napísal aj scenár. Natáčanie prebehlo vyžlovského rybníka, teda v domácom prostredí formácie. Všetko bolo pojaté ako jeden veľký žúr a zraz kamarátov. V klipe si tak zahrali i členovia spriatelených kapiel ako Vašek Bláha z kapely Divokej Bill, Andrea Plíšková z Gang Ala Basta alebo Petra Borovanová z Le Pneumatiq.

"V klipe nám hrajú blízki kamaráti a my im ďakujeme, že sa tak zodpovedne vložili do role. Z natáčania sa stal žúr, čo sa dalo očakávať, predsa len je to pieseň o bohémoch," hovorí Matěj Homola, predseda Zväzu českých bohémov.


Wohnouti aktuálne finišujú sezónu letných festivalov, na jeseň plánujú dvojkoncerty s Vypsanou Fixou. V ďalšom roku kapela oslávi 20 rokov existencie, ktoré riadne oslávi dvoma výročnými koncertnými šnúrami.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Wohnout