"Davida si vážime nielen ako hudobníka, ale aj pre jeho občianske postoje. Keď nás teda oslovil s ponukou prerobiť jeho pesničku, neváhali sme ani na sekundu," priznáva Lukáš Fila z kapely Korben Dallas. Bratislavské trio už čoskoro vyrazí na turné so speváckym zborom.

Korben Dallas predstavujú nový klip k pesničke Chci zas v tobě spát. Cover je súčasťou kompilácie David Koller & Friends, v rámci ktorej interpreti ako Vladimir 518, Ben Cristovao, či Hentai Corporation prerábajú Kollerove hity. Slovensko na nahrávke okrem Korben Dallas zastupuje aj pesničkárka Katarzia.

"S Davidom sme mali prvý zážitok v roku 2013 na Vrbovských Vetroch," hovorí frontman Juraj Benetin. "Zatvárali sme vtedy festival, hrali sme už za svitania. Zrazu sme si všimli, že sa za mixpult postavil David, ktorý bol v ten deň headlinerom. Nikdy predtým sme sa s ním nestretli, bolo to čudesné. Po našom koncerte bol už preč a prvýkrát sme sa naozaj stretli až o niekoľko mesiacov neskôr."

V roku 2015 absolvovala skupina s Kollerom spoločné klubové vystúpenie v Londýne, v tomto roku sa predstavili ako predkapela na československom turné skupiny Lucie. "Davida si vážime nielen ako hudobníka, ale aj pre jeho občianske postoje. Keď nás teda oslovil s ponukou zapojiť sa do projektu, neváhali sme ani na sekundu," povedal basák Lukáš Fila.


Režisérom klipu je Jonáš Karásek, ktorý okrem množstva reklám a klipov režíroval aj film Kandidát (2013). Kameramanom bol Tomáš Stanek, ktorý okrem dokumentárnych filmov pracoval na oceňovanom filme Deti (2014). Obaja spolupracovali s Korben Dallas už aj v minulosti - Karásek na klipe k duetu Spolu s Janou Kirschner, Stanek na videoklipe Beh. Hlavnou postavou nového vizuálu je herečka Natalia Germani.

David Koller vyráža so svojim projektom aj na turné, kde sa budú striedať hostia, Korben Dallas sa predstaví na dvoch zastávkach – v Hlubokej nad Vltavou (21.10.) a v Ostrave (30.11.). Okrem toho sa kapela na jeseň sústredí najmä na prípravu nového štúdiového albumu, ktorý by mal vyjsť na jar 2017.

Ešte predtým však v októbri odohrá sériu štyroch koncertov, na ktorých sa ako špeciálny hosť predstaví dievčenský spevácky zbor z Pohronskej Polhory Cambiar La Música. "Dievčatá sme prvýkrát videli v lete na festivale. Ich vystúpenie bolo očarujúce, hneď sme si povedali, že s nimi musíme niečo vymyslieť. Tešíme sa, že sa to podarilo," vraví bubeník Ozo Guttler. Lístky na slovenské koncerty šnúry sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Turné Korben Dallas + špeciálny hosť Cambiar La Música:

28. 10. - Žilina, Smer Music Bar
29. 10. - Praha, Palác Akropolis
18. 11. - Košice, Tabačka Kulturfabrik
19. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Redakciu Hudba.sk informoval manažér skupiny Matúš Németh.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: David Koller, Korben Dallas