Hviezda nielen britskej populárnej hudby, niekdajší člen formácie Take That Robbie Williams zrušil pre ochorenie niekoľko koncertov v Ruskej federácii. Hovorca 43-ročného speváka to včera potvrdil pre tlačovú agentúru PA.

"Robbie včera ochorel. Jeho lekár mu dnes zakázal kamkoľvek ísť," odznelo z úst organizátorov jeho ruských vystúpení vo vysielaní tamojších médií. Charakter umelcovho ochorenia nie je známy. V nedávnom rozhovore pre britský magazín Sunday Times však Robbie Williams otvorene hovoril o svojich problémoch s depresiou a artritídou. "Táto práca je naozaj zlá pre moje zdravie. Raz ma to zabije," povedal.

Spevák je na turné s názvom The Heavy Entertainment Show Tour 2017 od júna tohto roka. Zatiaľ posledné koncerty ohlásil na február a marec budúceho roka, kedy sa predstaví na Novom Zélande a v Austrálii. Celkovo by mal odohrať 42 koncertov, z ktorých až 34 je v Európe. Väčšinu z nich (32) už má úspešne za sebou, predstavil sa aj metropolách našich susedov. 26. augusta vystúpil na viedenskom Štadióne Ernsta Happela, kde si jeho show prišlo medzi 50-tisíc ľudí vrátane mnohých Slovákov. Niektorí merali cestu aj týždeň predtým do Prahy, kde ho čakalo 30-tisícové publikum, alebo do Budapešti. Celkovo sa počas leta predstavil pred viac ako miliónom fanúšikov.

Odrieknutie koncertov v Rusku prišlo nečakane iba deň po tom, čo samotný umelec na jednej zo sociálnych sietí zverejnil fotografiu s textom: "Ďalšia zastávka: Petrohrad". Okrem toho mal vystúpiť aj v Moskve a neskôr tiež mimo rozpisu turné ako hosť speváckej súťaže New Wave v olympijskom meste Soči. Na premiérové živé prevedenie provokatívnej skladby Party Like a Russian si tak ruskí fanúšikovia budú musieť počkať.


Zdroj: TASR + bbc.co.uk
Foto: Facebook.com/robbiewilliams

Súvisiaci interpreti: Robbie Williams