Ak by sme robili poctivý zoznam najlepších slovenských koncertných kapiel, tieto dve by v ňom určite nesmeli chýbať. Para a Le Payaco majú mnoho spoločného, predovšetkým však to, že ich diskografie sú plné silných nestarnúcich pesničiek, ktorými na svojich koncertoch dokážu rozospievať a roztancovať davy.

Ich spoločné turné štartuje už dnes a počas najbližších takmer troch týždňov precestujú celé Slovensko. Očakávané Le Payaco | Para Galaxy Alpha Tour 2014 bude výnimočnou príležitosťou privítať obe festivalové a klubové stálice vo svete dospelých. Para totiž tento rok oslavuje 19-te a Le Payaco 18-te výročie svojho pôsobenia na scéne. "Obe kapely sme už plnoleté, tak si konečne môžeme robiť, čo chceme," smeje sa frontman Le Payaco Tomáš Sloboda. Keďže skupiny majú množstvo spoločných fanúšikov a hudobníci si veľmi dobre rozumejú aj v súkromí, preto sa rozhodli osláviť  kapelové narodeniny spoločne. Po dlhých rokoch si tak zaspomínajú na začiatky, kedy sa obe skupiny stretávali na bratislavských klubových pódiách. Prečítajte si viac

Špeciálny dôvod na radosť má predovšetkým Le Payaco, pre ktorú je nadchádzajúce turné prvou šnúrou po osemročnej prestávke. "Sme v najlepšej kondícii a pripravení na rock'n'roll. Ľudia, ktorí nás ešte nevideli, majú veľkú šancu utrpieť kultúrny šok. Nie sme obyčajné, staré, poondiate kapely. Sme sk*****e dobré kapely! Dve veľké 'Péčka' roztancujú a rozospievajú Slovensko. Bude zábava!" pozývajú fanúšikov Le Payaco.

"Hudba je mocná čarodejka, a nám čaruje už skoro 20 rokov, sami sme z toho prekvapení. Napriek tomu, že sme mali dlho prívlastok 'mladá kapela', cítime sa už skôr ako veteráni. Keď sme po prvej doske hrali zopár chaotických koncertov - akože turné, nikdy by som nepovedal, že o 15 rokov ešte nejaké turné dáme. A predsa v utorok na ďaľšie vyrážame, tentokrát s kamarátmi s Le Payaco. Turné je pre nás vrchol nášho hrania - stretneme sa tam s vami. My tam teda budeme a dáme do toho maximum, veríme, že aj vy," napísali na svojom Facebooku členovia skupiny Para.

Temíny a miesta Le Payaco | Para Galaxy Alpha Tour 2014:

7. 10. - Trnava, Art Klub
 
8. 10. - Nitra, Music A Cafe 
9. 10. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za Rampami 
10. 10. - Banská Bystrica, Záhrada - Centrum nezávislej kultúry 
11. 10. - Martin, Mestská scéna 
15. 10. - Žilina, Mestské divadlo 
16. 10. - Prešov, Bizarre Music Cafe 
17. 10. - Košice, Collosseum Music Pub  
18. 10. - Čadca, Zion Club 
23. 10. - Bratislava, MMC 
25. 10. - Trenčín, Piano Club

Exkluzívny predpredaj vstupeniek:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show.

Súvisiaci interpreti: Para