Meno Ava Max vám možno vôbec nič nehovorí, no jej aktuálny singel pravdepodobne už čoskoro bude rotovať vo všetkých rádiách. Mimoriadne chytľavá skladba Sweet But Psycho zaujme aj vďaka šialenému videoklipu.

Svoj nový singel vydala 25-ročná speváčka Ava Max síce ešte koncom augusta, no až teraz sa mu začína dostávať patričnej pozornosti. Pieseň sa teší čoraz väčšiemu záujmu medzi užívateľmi streamingových služieb, a tak pochopiteľne rastie aj záujem o samotnú interpretku.

Americká speváčka sa pritom vôbec netají ambíciami dostať sa na popredné priečky hudobných hitparád. Za skladbou Sweet But Psycho stojí kanadský producent Henry Russell Walter známy ako Cirkut. Ten stojí napríklad za hitom Ain't Your Mama od Jennifer Lopez, Where Have You Been od Rihanny, či Roar a Dark Horse od Katy Perry. O provokatívne, miestami až absurdné video sa postaral Shomi Patwary, ktorý v minulosti spolupracoval aj s Beyoncé, Diplom či Mary J. Blige.


Budúca popová senzácia

Aktuálne je Sweet But Psycho tretí v globálnom prehľade Viral 50 streamovacej služby Spotify. Od druhej polovice septembra je dokonca skladba aj v najsilnejšom playliste Today's Top Hits, ktorý na Spotify sleduje vyše 21 miliónov užívateľov. Jej počúvanosť sa aj vďaka tomu ihneď dostala k miliónom prehraní denne. Žánrovo vás Ava Max určite zaujme, ak máte radi tvorbu speváčok ako Bebe Rexha, Selena Gomez, Anne-Marie. Niektorí ju dokonca prirovnávajú k ranej tvorbe Lady Gaga, ktorú pripomína aj výzorom.

Napriek tomu, že speváčka kosovského pôvodu budúci rok oslávi 26. narodeniny, v hudobnom biznise je pomerne novým menom. Svoj debutový singel My Way vydala len v apríli tohto roku, neskôr vyšla aj skladba Slippin. Potenciál v neznámej hudobníčke si všimol aj David Guetta, ktorý ju pozval do štúdia a nahral s ňou song Let It Be Me pre svoj nový album 7. Súčasťou skladby je aj notoricky známy popevok z piesne Tom's Diner od Suzanne Vega z 80-tych rokov. 


Autor: Dušan Marko
Foto: Jimmy Fontaine / Warner Music