Téma lásky bola pre talentovanú Veroniku Strapkovú až doposiaľ tabu. Možno aj preto pieseň Old House, ktorú zložila ako bodku za svojím minulým vzťahom, dva roky schovávala v šuflíku len v podobe demonahrávky. S finálnou verziou jej pomohol Marej Rakovický, ktorý sa predstavil aj vo vkusnom videoklipe.

"Pieseň Old House je pre mňa veľmi osobnou  záležitosťou. Skladala som ju na gitare, ako jednoduchú akustickú spoveď pocitov. Po čase som sa k nej vrátila a zatúžila som sa o ňu podeliť s inými ľudmi, ktorí to cítia možno podobne. Tak som osovila Mareka Rakovického, (producent a líder skupiny Lavagance, pozn. red.), aby mi s piesňou pomohol a prearanžoval ju na plnokrvnú skladbu, ktorá by odrážala všetko, čo som potrebovala dostať zo seba von. A tak je teraz konečne vonku," hovorí o novinke VeronikaS.

Okrem majiteľa vyhľadávaného štúdia LVGNC sa na finálnej verzii skladby podieľal aj Tomáš Löbb (známy z kapely Jamestown) a mastering sa dokončoval v americkom Nashville. Spoločne dodali pôvodnej akustickej verzii atmosféru, ktorá miestami pripomína titulné skladby klasických bondoviek. Speváčka preto premiéru svojho piateho videosingla zosúladila so včerajšou slovenskou premiérou filmovej novinky Spectre.

VeronikaS, nakrúcanie videoklipu Old House Zdroj: archív speváčkyPozrite si viac fotografií z nakrúcania klipu Old House

Namiesto erotiky vkusný minimalizmus

Práve nový zvuk piesne inšpiroval speváčku k námetu na videoklip. "Keď som prvýkrát počula novú hudbu, cítila som sa akoby pieseň získala iný rozmer. Námet na klip, ktorý nám napadol, bol inšpirovaný práve týmto pocitom. Je o dievčati, ktoré uviazlo v niečom, z čoho sa chce čo najskôr dostať preč, ale nedokáže to sama. Musí ju niekto zachrániť. Akoby čakala na svojho Bonda, alebo kohokoľvek iného, kto jej pomôže," dodáva VeronikaS na margo klipu. O jeho realizáciu sa postaral Miniboj Killa, ktorý produkoval aj jej predošlý klip k piesni Zmizol.

Speváčka pred zverejnením videa na svojom Facebooku fanúšikov "teasovala" fotkami v odvážnych červených šatách. O to väčšie je prekvapenie z jeho finálnej minimalistickej podoby. Takmer celý vizuál je totiž vkusne postavený len na siluetách, vďaka čomu bez zbytočného odhaľovania sa a erotiky podčiarkuje emócie vyjadrené v piesni.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol manažér speváčky Marián Baláž. Článok bol doplnený redakciou.