Kozmopolitná formácia N.O.H.A. (Noise Of Human Art), ktorá zvykne vypredávať kluby po celej Európe, sa už tento piatok, 9. novembra, predstaví v slovenskej metropole. Misia je jasná: opäť raz ukázať, ako má vyzerať koncert, kde sa s energiou rozhodne nešetrí.

Kapela búrajúca hranice medzi žánrami aj svetadielmi sa tentoraz predvedie v Majestic Music Clube. Bezprostredne po vystúpení hlavnej hviezdy večera odštartuje DJ set, o ktorý sa postará Sabotage z Emonoizboyz a so svojou selekciou sa k ľuďom "prihovorí" už aj pred koncertom.

So španielskou inšpiráciou

N.O.H.A. v Bratislave určite nevynechá najväčšie hity ako Tu Café, Di Nero, Wanna Play či Balkan Hot Step, no nebude to len o nich. Len pred pár dňami vydala táto kapela nový singel. Ten dostal meno Patata Puta.

"Patata Puta vznikla ako text v Španielsku, kde sme sa s kapelou kúpali v mori a tak nejak spoločne napodobňovali tých gipsy trubačov, ktorí tu pesničku začínajú. Keď sme do tej vody prskali, začal z toho liezť text v zmysle Patata Puta. Aj keď toto spojenie v španielčine vlastne neexistuje, náš španielsky manažér nešetril komplimentami a hovoril, že z toho máme niečo spraviť. A tak sme napísali scenár k videoklipu, ktorý sme pred týždňom zverejnili," povedal o novinke jeden z jej autorov, český hudobník Philip Noha, ktorý je zakladateľom a lídrom skupiny.

Kapela si novinku už vyskúšala aj na publiku, keďže sa práve vracia z malého turné po Španielsku. Hudobníkov potešilo, že si ju miestni fanúšikovia dokonca pýtali a následne spievali.


Čakanie na nový album predlžujú komplikácie

Zatiaľ posledný album Circus Underground vydala skupina ešte v roku 2013. Je teda najvyšší čas na jeho nasledovníka. "S novým albumom sme celkom pozadu. Skomplikovalo sa nám to po náhlom úmrtí šéfa anglicko-nemeckého vydavateľstva, kde sme mali dosku vydať už pred rokom. Momentálne zvažujeme ponuku zo Španielska a Nemecka. Je to dlhý proces, ale na druhej strane nám to dáva priestor pre realizáciu našich nových nápadov," uviedol Philip Noha. "Patata Puta je sama o sebe len jedným článkom mozaiky, z ktorého sa skladá celá štúdiová nahrávka, ale v podstate budeme verný nášmu štýlu, ktorému v Španielsku hovoria etno bass."

Hoci na vydanie albumu si fanúšikovia musia počkať, na koncertoch skupine N.O.H.A. nič nebráni novú tvorbu odprezentovať. V Bratislave vraj skupina zahrá minimálne štyri kúsky z pripravovanej nahrávky. "Pevne verím, že sa divákom budú nové skladby páčiť rovnako ako v Španielsku," dodal Noha. Okrem neho sú členmi energickej medzinárodnej kapely aj MC Chevy (USA), Kaia Brown (USA), Thom Herian (ČR), Jatrabass (ČR), Felipe Machado (BRA) a Guido Lahrmann (DE).

Lístky na koncert sa predávajú v sieti Predpredaj.sk za 19 eur, na mieste budú stáť 23 eur.  


Časový harmonogram piatkového koncertu:

19:00 - otvorenie klubu 
20:30 - 21:00 - Sabotage (Emonoizboyz) 
21:00 - 22:45 - N.O.H.A.
22:45 - 00:00 - Sabotage (Emonoizboyz)

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event

Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov PR manažér Ján Papač. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: N.O.H.A.