Anglická rocková kapela Foals vydá na budúci rok nový album. Informáciu potvrdili zástupcovia hudobných vydavateľstiev Transgressive Publishing a Warner/Chappell Music, s ktorými formácia podpísala zmluvy na "piaty album, ktorý vyjde na budúci rok".

"Sú jednou z najinovatívnejších rockových kapiel pozerajúcich sa do budúcna, ktoré sa objavili za uplynulých desať rokov. Vždy ponúknu vzrušujúcu hudbu a pre Warner/Chappell Music je veľkou cťou, že môžeme pracovať s ich doterajším katalógom aj budúcimi nahrávkami," vyjadril sa zástupca vydavateľstva Mike Smith. Bližšie detaily o novinke zatiaľ nie sú známe.

Kapela Foals vznikla v roku 2005 v Oxforde a jej členmi sú Yannis Philippakis (spev, gitara), Jack Bevan (bicie), Jimmy Smith (gitara) a Edwin Congreave (klávesy). Zatiaľ vydali albumy Antidotes (2008), Total Life Forever (2010), Holy Fire (2013) a What Went Down (2015).

S prvou štúdiovkou a ostatnými dvoma sa dostali v UK Charte do top 3. Ponúkli tiež niekoľko EP nahrávok a single ako napríklad Cassius, Inhaler, Spanish Sahara, Balloons alebo My Number. Podarilo sa im získať napríklad tri NME Awards či dve Q Awards alebo po dve nominácie na BRIT Awards a Mercury Prize.


Zdroj: SITA (NME.com)
Foto: facebook.com/pg/Foals

Súvisiaci interpreti: Foals