Po minulotýždňovej prestávke sa na obrazovky vracia relácia 3 pódiá, ktorá aj tentoraz namieša zaujímavý hudobný kokteil. Stretne sa v nej popová speváčka Lina Mayer s kapelou Billy Barman a mladým spevákom Alanom Murinom, ktorý robí moderný pop s prvkami hip-hopu. Všetci sa zhodujú, že nakrúcanie bolo mimoriadne príjemné a sľubujú viaceré prekvapenia.

"Veľmi ma potešilo, že v tomto hudobnom formáte sa môžu interpreti prezentovať svojou tvorbou. Páči sa mi tiež myšlienka miešania rôznych žánrov, ktoré môžu spolu krásne kooperovať. Myslím si, že dramaturgovia namiešali fakt zaujímavú trojkombináciu interpretov. Sme síce každý iný, ale spája nás láska k hudbe, čo bolo aj počas nakrúcania dosť cítiť. Ja osobne som si to veľmi užila. V podstate to bola taká malá hudobná párty. Fungovala medzi nami dobrá energia a verím, že to prejde aj na divákov. Na záver sme si strihli veľmi zaujímavý mashup dvoch skladieb, ktoré by ste ale vôbec nečakali pokope," vraví Lina Mayer.

Lina Mayer, nakrúcanie relácie 3 pódiá Zdroj: Dominika KentošováLina Mayer v relácii 3 pódiá - viac fotiek z nakrúcania

Televízny formát, aký tu dlho chýbal

Nakrúcanie si užili aj chalani z kapely Billy Barman, ktorá má na konte niekoľko víťazstiev v ankete Radio_Head Awards alternatívneho Rádia_FM. Dvakrát zvíťazili v kategórii Singel roka, rovnako dvakrát získali cenu Album roka a raz triumfovali v kategórii Koncertná kapela. V relácii 3 pódiá sa predvedú ako na koncertnom pódiu, keďže v nej všetci hudobníci hrajú naživo. 

"Je to skvelý, netradičný a svieži televízny formát, ktorý tu predtým chýbal. Atmosféra bola veľmi príjemná, priateľská, celý štáb bol profesionálny a milý. Pre nás to bol krásny deň strávený v Košiciach. Peter Bič je skvelý človek a fantastický muzikant, teraz navyše aj veľmi príjemný moderátor. Páčili sa nám jeho otázky a to, ako sa na rozhovory so svojimi hosťami pripravil. Samozrejme sme si s ním aj trošku zahrali. Divákov čaká i prekvapenie, oplatí sa im zapnúť si televíziu," hovorí gitarista kapely Billy Barman Jozef Vrabel.

Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u, 3 pódiá Zdroj: Dominika KentošováBilly Barman vystúpili aj s dievčatami zo SĽUK-u

Hudobná relácia 3 pódiá dáva priestor aj mladým, začínajúcim umelcom. Takým je Alan Murin, študent hudobnej vysokej školy v Londýne, ktorý tento rok zaujal skladbami zo svojich prvých dvoch EP nahrávok 15 23 a 23 10.

"Som veľmi vďačný za túto príležitosť. Umožnilo mi to spoznať úžasných ľudí a myslím si, že aj diváci budú mať možnosť spoznať umelcov tak, ako nikdy predtým. Linu aj kapelu Billy Barman som samozrejme vnímal, sú to u nás veľké mená a veľmi ich rešpektujem ako umelcov. Robia rozličné žánre a sú v tom naozaj špičkoví. Mňa osobne na tom celom najviac zaujala pestrá paleta rozdielností našich štýlov, porovnanie kapely a sólo interpreta, mix angličtiny a slovenčiny a samozrejme to, čo majú spoločné všetky diely relácie - poriadna šou," teší sa Alan Murin.

Peter Bič a Alan Murin, nakrúcanie relácie 3 pódiá Zdroj: Dominika KentošováPeter Bič a Alan Murin

Verejnoprávna RTVS vysiela reláciu 3 pódiá každú sobotu večer o 22:20 na Jednotke. Najbližší diel s touto trojicou sa vysiela v sobotu 9. novembra. Viac sa dozviete na oficálnej stránke relácie www.facebook.com/3podiartvsUž odvysielané staršie diely si môžete pozrieť online v archíve RTVS:

Dan Bárta, Banda, Lukáš Adamec (premiéra 26.10.2019)

Peter Lipa, Emma Drobná, Katarína Máliková (premiéra 19.10.2019)

Richard Müller, Vec, The Youniverse (premiéra 12.10.2019)

Marián Čekovský, Adam Ďurica, Karmen Pál-Baláž (premiéra 5.10.2019)

Katarína Knechtová, Štefan Štec, Dennyiah (premiéra 28.9.2019)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Lina Mayer