Speváčka a skladateľka Veronika Jarábková predstavila videoklip ku svojej piesni Spi, v spánku duša moja z jej debutového albumu Túžiť. Skladbu hudobne dotvárajú i Pavlína Gunárová so spevom a Veronika Kostková na violončele.


Mladá Trenčanka stavia svoju tvorbu na klavírnych líniách doplnených vlastnými textami, ktoré reflektujú príbehy a rôznorodé životné cesty. V posledných rokoch si skúsila hlavnú rolu v muzikáli Studňa lásky, ktorý debutoval na Trenčianskom hrade, či štúdium operného spevu na Konzervatóriu v Bratislave. Dlhoročne je súčasťou speváckeho zboru Piarissimo, s ktorým prezentovala hudbu aj v Amerike, či opakovane na Festivale Pohoda.

Hudba je jej vnútorným vyjadrením, čo značia i jej texty plné emočného náboja. "Život mi niekedy pripomína rozbúrené vlny, inokedy pokojné more. Táto skladba i skrz to, že v nej prevládajú skôr smutnejšie melódie a slová, je pre mňa odzrkadlením nádeje," vyjadruje sa ku skladbe samotná autorka.


Pri realizácií klipu opätovne spolupracovala s kameramanom a fotografom Romanom Fabíkom. Prvýkrát bola táto spolupráca pri tvorbe klipu ku piesni 25. december, ktorá vyšla minulý rok na Vianoce. Pri tvorbe klipu ku skladbe Spi, v spánku duša moja využívala Veronika symboliku bordovej šatky, ktorá nenápadne sprevádza diváka už od začiatku skladby.

Reflektuje ťaživé pocity a udalosti, ktoré nečakane prídu do života človeka a skrz ne rozličné boje, ktorými si človek následne prechádza. Autorka chce ale piesňou dodať poslucháčom nádej, ktorá je ukrytáv živote človeka v rôznych podobách. Videoklip je zachytený v lese a na kopcoch nad Trenčínom, ktoré je Veronikiným rodiskom.

"Táto skladba mala pre mňa od okamihu jej prvej interpretácie jasné miesto situovania klipu. Príroda, les, pokoj, západ slnka. Priestor na nadýchnutie sa a vyčistenie myšlienok. Skladba vyjadruje hĺbku a v emóciách je číra, preto som zvolila situovanie klipu do prírody, aby sa zachovala autenticita a prirodzenosť skladby."

Veronikin debutový album Túžiť obsahuje 9 skladieb, na ktorých opakovane spolupracovala s Pavlínou Gunárovou a Veronikou Kostkovou, s ktorými v minulosti pôsobili v kapele Vrose, ktorá sa zameriavala na interpretáciu populárnych skladieb. Taktiež spolupracovala so Sárou Tvrdoňovou, Patrikom Mihalom a Jozefom Hlavinom.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Veronika Jarábková.