Slovenská speváčka Mária Čírová má videoklip k singlu Na dosah, ktorý sa v pondelok dostal do rádií. O réžiu krátkeho filmového diela sa postaral úspešný tvorca klipov Martin Hudák, za kameru sa postavil Štefan Lelovič. Mária sa v klipe predstavila vo dvoch polohách - biela a čierna, teda optimistická a pochmúrna. Mnohé zábery atmosférou pripomínajú film Darrena Aronofskeho z prostredia baletu Čierna labuť (2010).

"Videoklip je perfektný. Som hrdá na to, že som na ňom mohla spolupracovať s takým šikovným režisérom, akým je Martin Hudák. Má zmysel pre detail, presne zachytáva atmosféru skladby. Páčia sa mi použité klapky z nakrúcania. A hlavne, čo dotvoril v postprodukcii, klobúk dolu," opísala svoje dojmy Mária Čírová. "S herectvom nemám problém. Najmä preto, že som sa snažila vyjadriť skladbu, ktorú som sama napísala, teda jej dokonale rozumiem," uzavrela 23-ročná speváčka a skladateľka, ktorá herectvo dva roky študovala na konzervatóriu.

"S Máriou je to pre mňa druhá skúsenosť a teraz na vyššej úrovni. Je veľmi šikovná a vnímavá. Vnáša do veci aj vlastný názor, ktorý je plne kompatibilný s mojím vnímaním. Takže nebolo treba veľa vysvetľovania a mohli sme nakrúcať pomerne veľa a rýchlo," pochvaľoval si hlavnú protagonistku režisér Martin Hudák. Na videoklipe, v ktorom si spolu s Máriou zahral aj taliansky model Antonio Miceli, pracovali celý deň. O šaty pre speváčku sa postarali módne návrhárky Zlatica Hujbertová a Petra Poórová.

Mária Čírová - Na dosah

Pieseň Na dosah je titulnou skladbou romantického seriálu televízie Joj s názvom Nevinní. "Skladba vznikla spontánne. Tvorcovia seriálu ma oslovili v čase, keď sme s tímom v Creative Music House pracovali na novom albume. Prečítala som si scenár, ktorý sa mi veľmi zapáčil. Text vznikol za jednu noc, aj keď sa za textárku vôbec nepovažujem," prezradila Mária Čírová, ktorá sa okrem hudby postarala aj o text.

Jej druhé CD Na dosah obsahuje 10 skladieb a tri bonusy. Nechýbajú hity Bez obáv, Strácam, či letná Labutia.

Informácie agentúre SITA poskytla Nora Krchňáková zo spoločnosti Propagandahouse.

Foto: Lili Matušková

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová