Speváčka Alicia Keys dobyla americký albumový rebríček Billboard 200. Na čelo sa dostala s piatou štúdiovou nahrávkou Girl On Fire (2012), z ktorej počas prvého týždňa v USA predala 159-tisíc kópií. Pripísala si tak na konto ďalší veľký úspech.

Výsledky 31-ročnej hudobníčky v Billboarde sú zatiaľ pozoruhodné. Na jednotke v albumovom rebríčku bola so štyrmi z piatich štúdiových nahrávok a ďalšie prvenstvo pridala so živákom Unplugged (2005). Najhorším výsledkom tak pre Aliciu Keys zostáva "len" druhé miesto za predchádzajúci album The Element of Freedom (2009).

Z novinky Girl On Fire vydala charizmatická speváčka zatiaľ single Girl on Fire a Brand New Me. Nový album predstaví na budúci rok aj v Európe. V rámci šnúry sa ukáže tiež v blízkosti Slovenska - v Prahe (12. júna) a vo Viedni (13. júna).

Alicia Keys - Girl On Fire

Rovnako ako pred týždňom i štrnástimi dňami je na dvojke v rebríčku Billboard 200 americká country-popová speváčka Taylor Swift so štúdiovkou Red. Zo šestky na trojku postúpil britský spevák Rod Stewart s vianočným albumom Merry Christmas, Baby (2012). Z tretieho miesta na štvrté klesla britsko-írska chlapčenská skupina One Direction s druhou štúdiovkou Take Me Home (2012). O jedno miesto si pohoršil aj víťaz šou American Idol Phillip Phillips s prvým albumom The World From the Side of the Moon (2012), s ktorým uzatvára prvú päťku.

Barbadoská speváčka Rihanna klesla so siedmou štúdiovou nahrávkou Unapologetic (2012) z jednotky až na šestku. S aktuálnym singlom Diamonds sa však udržala na čele rebríčka Billboard Hot 100. Medzi singlami zo štvorky na druhé miesto postúpil spevák Bruno Mars s pesničkou Locked Out Of Heaven. O jedno miesto klesla speváčka Kesha so singlom Die Young. Opäť si pohoršili aj Maroon 5, ktorí postupne klesajú s hitom One More Night. Momentálne skupine patrí štvrtá pozícia. Prvú päťku rebríčka uzatvára coloradská folk-rocková formácia The Lumineers so singlom Ho Hey. Do top 10 sa tento týždeň nedostala žiadna novinka.

Pozrite si aktuálne TOP 20 v rebríčkoch Billboard 200 a Billboard Hot 100

Informácie zverejnila webstránka www.billboard.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/aliciakeys

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys