Lenka Dusilová, Zdenka Predná, Matěj Ruppert a Pavol Habera – štyri významné osobnosti slovenskej i českej hudobnej scény sa stretli v jednej skladbe. Tú pod názvom Moře nahrala formácia Polemic, ktorá k nej predstavila aj videoklip.

"Prečo toľkí hostia? Pesničku s posolstvom, pre nás nie úplne typickú, sme vnímali tak, že by ju tieto spevácke osobnosti mohli posunúť na inú úroveň a sme presvedčení, že sa to aj podarilo. Všetci sú majstrami svojho hlasu a rešpektujeme ich za ich tvorbu a kvalitu. Chceli sme mať pesničku pohlavne vyváženú - preto dve dámy a dvaja páni," vysvetlil netradičnú kombináciu hostí autor textu piesne Peter Opet.

Výrobu videoklipu k pokojnej až melancholickej skladbe zveril Polemic mladému režisérovi menom Anakin Fox. Ako členovia kapely prezrádzajú, prekvapil ich myšlienkovo jednoduchým, no produkčne náročným námetom. "Poslal nám námet, do ktorého sme minimálne zasahovali a potom najazdil tisíce kilometrov kým nasnímal v niekoľkých krajinách, v prírode aj vo veľkomestách časozbery tak, ako to mal vymyslené."

"Moře bolo pre mňa veľkou výzvou, pretože som mal v hlave nápad na klip, ktorý bol skôr o technickej a post-produkčnej stránke, ako o samotnom scenári. Preto sa mi ťažko získavala ich dôvera. Veď na začiatku vlastne vôbec nevedeli, do čoho idú," vysvetľuje Anakin Fox. Ako spomína, takmer celý rozpočet na videoklip sa rozhodol minúť na cestovanie po Rakúsku, Slovensku i Česku. "Nechcel som k pohodovej a originálnej pesničke spraviť menej pohodový a menej originálny klip."


Polemic má okrem videoklipu aj ďalšie novinky. Už teraz sa totiž pripravuje na turné, ktoré absolvuje spoločne s kapelami Horkýže slíže, Zoči Voči a Bank of Joe. Pozrite si zoznam termínov.

Ako perličku na záver prikladáme 42-sekundové video s Matějom Ruppertom, ktoré sa pred oficiálnym vydaním videoklipu objavilo na internete. Český spevák je na ňom zachytený v štúdiu ako v taliančine improvizuje na hudbu ku skladbe Moře.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová zo Soul For Show.

Súvisiaci interpreti: Polemic