Česká rocková kapela Kabát ohlásila na rok 2017 turné, počas ktorého plánuje vystúpiť aj na Slovensku. Turné má trvať od 11. októbra do 28. novembra. Informácie o slovenských koncertoch plánujú spresniť už čoskoro. Už teraz je jasné, že ich odohrajú v najväčších športových halách v Košiciach a Bratislave.

Skupina Kabát sa počas budúcoročného turné zastaví v 17 českých a dvoch slovenských mestách. Podľa oficiálnej webstránky Kabat.cz sa kapela okolo lídra Pepu Vojteka predstaví v košickej Steel Aréne a na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. "Je to asi jediný novodobý veľký štadión, kde Kabát ešte nevystupoval," uvádza sa na webe aj v oficiálnej tlačovej správe. Termíny slovenských koncertov však zatiaľ nezverejnili.

Česká časť turné odštartuje 11. októbra v Chomutove a posledným by mal byť 28. novembra koncert v Prahe. Okrem toho sú na zozname aj Karlovy Vary, České Budějovice, Plzeň, Jihlava, Znojmo, Pardubice, Liberec, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Třinec, Olomouc, Ostrava, Zlín, Třebíč a Brno.


Fanúšikovia sa môžu tešiť na výnimočný zážitok v podobe netradičného umiestnenia pódia. "Kabát sa vracia k svojmu obľúbenému usporiadaniu koncertu uprostred hál. Show by mala byť interaktívna a na rozdiel od predošlých koncertov uprostred ponúkne pre fanúšikov tohto modelu aj novinku. Je to státie priamo pri pódiu, v samotnom srdci scény. Tu bude kapela takmer na dosah," prezradili na oficiálnej webstránke, kde zverejnili aj vizuál scény.

Kabát - scéna pre turné 2017 Zdroj: Kabat.cz

Počas koncertov zaznejú staršie hity, ale najmä na skladby z ostatného albumu formácie Do pekla/do nebe (2015). Ako kapela informovala, rozhodla sa koncertovať nielen v ekonomicky silnejších krajských mestách, ale aj v tých menších. "Chceme priviezť naše koncerty fanúšikom čo najbližšie," prezradili členovia Kabátu. Žiaľ, podľa aktuálnych informácií o turné to platí len pre Českú republiku.

Skupina Kabát sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1983. V súčasnosti v nej pôsobia Josef Vojtek (spev), Tomáš Krulich (gitara), Milan Špalek (basgitara), Radek Hurčík (bicie) a Ota Váňa (gitara). Na konte majú aj albumy ako Má ji motorovou (1991), Děvky ty to znaj (1993), Colorado (1994), Země plná trpaslíků (1995), Čert na koze jel (1997), MegaHu (1999), Go satane go (2000), Dole v dole (2003) alebo Banditi di Praga (2010). Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Bára, Na sever, Šaman, Pohoda či V pekle sudy válej. 

Zdroj: SITA, TS
Foto: Rado Lellak 

Súvisiaci interpreti: Kabát