Hudobníci z nitrianskej kapely Zoči Voči zažili koncom novembra jeden z najemotívnejších koncertov vo svojom živote. Spolu s vybranými fanúšikmi na ňom pokrstili svoj nový album 13, ktorý vydali po trinástich rokoch fungovania. V rámci aktuálneho turné ich ešte čakajú dva posledné koncerty.

Krst albumu 13 si rockeri z kapely Zoči Voči naplánovali na koncerte v domácej Nitre v klube Nájomná jednotka 210. Fanúšikmi aj kapelou dlho očakávaný večer nezačal práve najlepšie - česká kapela Rybičky 48, ktorá mala byť hosťom koncertu, totiž do Nitry nedorazila. Pozvanie na poslednú chvíľu prijala kapela Borra, s ktorou majú Zoči Voči už veľa rokov skvelý vzťah. Aj vďaka nej, a najmä skvelým fanúšikom, nakoniec všetko dobre dopadlo.

"Publikum nám dodalo veľa energie do vystúpenia. Samozrejme, prišli nás podporiť aj naše rodiny so známymi a kamarátmi. To je vždy trochu taká zodpovednosť, ale myslím, že sme to aj tentokrát zvládli. Koncert podľa nás dopadol na jednotku a už teraz sa tešíme, kedy zase zahráme v našom rodnom meste," hovorí Filip Miko, spevák a basgitarista kapely.

Krstilo sa obľúbeným mokom skupiny, ktorým je škoricová whisky. Nahrávku pokrstili vybraní fanúšikovia kapely, ktorí sú skupine verní už trinásť rokov, teda od jej vzniku. "Spravili sme súťaž na sociálnej sieti, kde sme vyžrebovali troch výhercov a tí s nami album pokrstili. Výhercovia boli nadšení, keď sme im oznámili túto radostnú novinu a sme veľmi radi, že si to s nami mohli užiť. Pri krste som sa snažil zachytiť kvapky do úst, no nafŕkalo mi to rovno do očí. Neviete si predstaviť, čo dokáže spraviť alkohol so škoricovou príchuťou v očiach. Trvalo asi dve minúty, kým sa mi zrak vrátil a mohli sme pokračovať," smeje sa spevák a gitarista Michal Žitňanský.


Chalani majú za sebou už tucet koncertov aktuálneho turné po Slovensku a Českej republike. Na šnúre hrajú novinky  z čerstvého albumu vrátane singla 13. komnata, ale aj staršie osvedčené veci. "Zatiaľ máme len pozitívne ohlasy. Kluby na Slovensku sú plné a haly v Česku vypredané. Fanúšikovia s nami spievajú a tancujú od začiatku až po koniec koncertu. Je to skvelý pocit, keď máte pred sebou plný klub a každý jeden s vami spieva vaše piesne. Je to fakt jeden z najkrajších pocitov, aké môže hudobník zažiť," teší sa Žitňanský.

Zoči Voči teraz čakajú dva posledné koncerty tohtoročného turné, ktoré budú v piatok  8. decembra v Piešťanoch a v sobotu 9. decembra v Bratislave. "Na koncert v hlavnom meste sa tešíme, naposledy sme tam hrali pred rokom, tak verím, že si to poriadne užijeme. V Bratislave sme vždy zažili tie najlepšie koncertné žúrky a tento koncert určite nebude výnimkou. Chystáme aj prekvapenie," prezrádza bubeník Vlado Kovár.

Skupina Zoči Voči vznikla v roku 2004 a jej zakladateľmi je spomínaná trojica Michal Žitňanský, Filip Miko a Vlado Kovár. Štvtým členom je gitarista Juraj Štefánik. Fanúšikovia sa na ďalšie turné môžu tešiť na jar 2018, kedy budú Zoči Voči predkapelou na výročných koncertoch nitrianskej stálice Horkýže Slíže.

Vypočujte si album 13 na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Radovan Ondruš

Súvisiaci interpreti: Zoči Voči