Britská heavymetalová kapela Saxon pripravuje na budúci rok turné. Formácia v rámci koncertnej šnúry chce tak spolu so svojimi fanúšikmi osláviť 40 rokov na scéne. A zdá sa, že to bude veľkolepá metalová oslava, keďže Saxon sľubujú najexplozívnejšiu šou.

"Pri príležitosti 40 rokov na scéne sa kapela Saxon vráti s najväčšou, najhlasnejšou, najjasnejšou a najexplozívnejšou šou. Mestá a miesta oznámime neskôr," ohlásili muzikanti. Medzi už ohlásenými termínmi je zatiaľ len americká časť turné a fanúšikov tiež potešili potvrdením účasti na Rock the Ring Festivale vo Švajčiarsku. Bližšie informácie o pripravovaných koncertoch  a ďalšie termíny však zatiaľ nie sú známe.

Saxon vznikli v roku 1977 a v máji 1979 vydali eponymný debut. Najväčšiu slávu zažili v 80. rokoch minulého storočia, keď vydali albumy ako Wheels of Steel (1980), Strong Arm of the Law (1980), Denim and Leather (1981), Power & the Glory (1983) či Crusader (1984). Tento rok vydali svoju 22. štúdiovku s názvom Thunderbolt.

Na konte majú aj množstvo koncertných záznamov a kompilácií. Na celom svete predali približne 23 miliónov albumov. Zostavu tvoria Biff Byford, Paul Quinn, Nigel Glockler, Nibbs Carter a Doug Scarratt.


Zdroj: SITA (loudersound.com)
Foto: facebook.com/saxon

Súvisiaci interpreti: Saxon