Spevák Dominik Lauko študuje muzikálový spev a po novom sa pustil do hip hopu. Novinka Daj mi cash je predzvesťou EP s názvom 22, ktoré vyjde na všetkých streamovacích platformách 15. decembra.

Dominik Lauko pochádza zo stredoslovenského kúpeľného mesta Dudince. Veľmi skoro objavil gitaru a odvtedy ju nepustil. S kapelou Chilli Fellaz nahral debutový funky album a veľmi skoro začal aktívne hrávať na festivaloch, firemných večierkoch, ale aj svadbách. Na Akadémii umení v Banskej Bystrici študuje muzikálový spev, vyskúšal si aj klasickú hudbu a jazz. Pre jeho okolie bolo preto prekvapením, keď sa odrazu rozhodol pre hip hop.


"Celé to začalo výzvou Hot-16-challenge, v rámci ktorej sa raperi vzájomne hecovali a nahrávali 16-taktové improvizácie. Dosť ma prekvapilo, keď ma cez instagram takto vyzval sásovský raper Proces. Vôbec som sa na to necítil, nikdy som nerapoval. Nechcel som však sklopiť uši, a tak som sa do toho pustil. Odrazu som sa v tejto polohe našiel a pozitívna odozva ma nakopla, aby neostalo len pri tom. Ako muzikant sa nechcem obmedzovať a vyhraňovať na jeden žáner, rád experimentujem," tvrdí Dominik.

Nahrávka Daj mi cash vznikala v štúdiu Môlča records. "Viem, že raperi si väčšinou kupujú hotové podklady spoza mláky, ale ja som obklopený neuveriteľne šikovnými hudobníkmi a bola by škoda to nevyužiť. Nahrávku sme v štúdiu nahrávali aj so živými nástrojmi a o produkciu, mix aj mastering sa postaral René Bošeľa," dodal Lauko.

Vo videoklipe k novej skladbe Dominik parkuje luxusný Nissan GTR a nechá sa zvádzať modelkou Ivanou Zvaríkovou, ktorá je finalistkou Miss Slovensko 2020. O kameru a réžiu videoklipu sa postaral Robert Bošeľa zo štúdia Môlča records, v ktorom vznikala nahrávka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Filip Jánošík Lehotský. Text správy sme upravili.