Štvrtý album speváčky a raperky M.I.A. mal vyjsť koncom roka 2012, no hudobné vydavateľstvo Interscope ho vraj odmietlo s tým, že je príliš pozitívny. V rozhovore pre austrálsky denník Gold Coast Bulletin Angličanka prezradila, že vydavateľstvo nebolo s jej nahrávkou spokojné, pretože očakávali niečo temnejšie.

"Myslela som si, že som nahrala skvelý album. Odovzdala som ho vydavateľstvu a oni ho odmietli so slovami 'Verejnosti sme ťa vykreslili ako nepriateľa číslo jeden a ty nám tu teraz prinesieš toľko pozitívnej hudby'," tvrdí M.I.A., ktorá sa vlani postarala o rozruch na Super Bowle, keď miliónom Američanov ukázala v priamom prenose vztýčený prostredník.

Informácie o pripravovanom albume, ktorý sa bude volať Matangi, zverejňovala speváčka prostredníctvom Twitteru, kde odpovedala napríklad aj na otázku, koľko skladieb bude spomínaná nahrávka obsahovať. "Môže ich byť päť ale aj pätnásť. Záleží, ktoré z nich budú znieť lepšie v aute môjho brata," skonštatovala hudobníčka známa tým, že komunikáciu s novinármi neberie príliš vážne. Ktovie ako je to teda s tým "príliš pozitívnym" albumom...

Prvým singlom z albumu je skladba Bad Girls, videoklip k nej vlani získal dve ceny na MTV Video Music Awards (Najlepšia réžia a Najlepšia kamera) a má tiež nomináciu na Grammy v kategórii Najlepšie krátke hudobné video.


Mathangi "Maya" Arulpragasam známa pod pseudonymom M.I.A. sa narodila 17. júla 1977. Svoju hudobnú kariéru odštartovala v roku 2005 debutovým albumom Arular, nasledoval album Kala (2007). Z toho pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. Zatiaľ poslednou nahrávkou speváčky, ktorá sa v roku 2011 ukázala aj na festivale Pohoda v Trenčíne, je album Maya (2010) obsahujúci single Born Free a XXXO.

V roku 2009 bola vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A.R. Rahmanom nominovaná na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. V roku 2010 ju časopis Time zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty.

Zdroj: SITA (Nme.com), archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron

Súvisiaci interpreti: M.I.A.