Východoslovenská kapela White Place v polovici decembra vystúpila v rámci koncertnej série "Medzi policami" prešovského kníhkupectva a kaviarne Libresso. Okrem iných piesní v ňom zaznel minuloročný singel Extro, ale aj ešte nevydaná ďalšia novinka, ktorá sa oficiálne dostane k fanúšikom až v najbližších týždňoch.

Názov pripravovaného singla je This Is The Truth Speaking a po spomínanej skladbe Extro ide o druhú ukážku z avizovaného nadchádzajúceho albumu. Ten prvý s názvom Room vydali White Place pred rokom a pol a zaradili sme ho aj medzi našich top 40 albumov roka 2019. Tvorba skupiny je charakteristická kombináciou elektronických a živých bicích, spolu s akustickým zvukom pretkaným live samplingom a výrazným vokálom.  

"Koncert v Libresse bol veľmi príjemný, bol vykúpením z dlhej absencie hrania, aj takou instantnou náplasťou na túto divnú dobu," hovorí frontman skupiny Daniel Jenčo. "Vedenie kaviarne pripravilo super atmosféru na hranie a dalo nám tiež priestor predstaviť naše obľúbené knihy. Aj keď bez ľudí to samozrejme nikdy nie je ono, energiu, ktorá už naozaj chýbala, nám dodala spätná väzba na sociálnych sieťach."


Zoznam skladieb vo videu Medzi policami:

0:00 - Extro
5:35 - CG Neurosis
10:27 - This Is the Truth Speaking
15:27 - Redefine Cultivated
22:05 - Unpromising Cozy
28:23 - rozhovor

Zostavu White Place tvoria Lukáš Fabian, Stano Čorej a bratia Majo a Dano Jenčovci. Video je z dielne Cube Art Pictures. Tvorbu kapely nájdete na všetkých streamingových službách a jej novinky môžete sledovať oficiálnom webe www.whiteplace.eu a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Text: Matej Kráľ
Foto: Cube Art Pictures