V januári dosiahla televízna relácia Legendy popu vďaka dielu venovanému speváčke Marike Gombitovej rekordnú sledovanosť. Tú však minulý piatok suverénne prekonal dlhodobo najpopulárnejší český spevák Karel Gott. Podľa denníka Blesk dotiahol k televíznym obrazovkám až štyrikrát viac divákov ako doposiaľ najsledovanejšia Gombitová či skupina Elán.

Bulvárny denník odkazujúc sa na tvorcov relácie uvádza, že Legendy popu si v piatok 3. februára pozrelo viac ako pol milióna ľudí. Stránka Blesk.cz tiež informovala, že kým diváci STV zasielajú počas obľúbeného hudobného programu v priemere dvetisíc SMS na reláciu, v piatok fanúšikovia Karla Gotta poslali až 18 000 textových správ.

Hity 37-násobného zlatého, resp. českého slávika interpretovali skupina No Name (Včielka Maja), spevák Kuly z Desmodu (Kávu si osladím), superstaristi Martin Chodúr (Nočný král), Jan Bendig (Dám delovou ránu), Monika Bagárová (Už z hor zní zvon) a Gabriela Gunčíková (Jdi za štěstím), a s veľkým úspechom aj a cappella formácia Fragile (Lady karneval).

Niekoľko skladieb odspieval aj samotný Karel Gott, ktorý bol v štúdiu prítomný napriek tomu, že bulvárne médiá pár dní pred reláciou informovali o jeho údajných veľkých bolestiach po operácii chrbtice.

Fragile - Lady karneval (Legendy popu - Karel Gott, 3. 2. 2012)

V posledných dňoch okrem priazne slovenských fanúšikov 72-ročného speváka potešila aj jeho rodina. V pondelok dopoludnia totiž jeho dcéra Lucie Kovaříková priviedla na svet druhého syna. Chlapček, ktorý po narodení vážil 3,45 kilogramu a meral 50 centimetrov, dostal po otcovi meno Jan. "Bol som opäť pri pôrode, je to fantastický pocit a Lucka bola ohromne statočná. Chce sa mi objímať celý svet," uviedol Gottov zať Jan Kovařík. Lucie má tiež syna Vojtíška, ktorý sa narodil v máji 2010.

Karel Gott má s manželkou Ivanou dcéry Charlottu Ellu a Nelly Sofiu. Z predchádzajúcich vzťahov má s baletkou Antoniou Zacpalovou dcéru Dominiku a s predavačkou Ivetou Kolářovou čerstvú mamičku Luciu. Práve ju v minulosti pred verejnosťou tajil. To sa však Gott snažil napraviť a keď čakala prvé dieťa, kúpil jej byt za šesť miliónov českých korún.

No Name - Včielka Maja (Legendy popu - Karel Gott, 3. 2. 2012)

Informácie zverejnila webová stránka Blesk.cz.

Zdroj: Blesk.cz, SITA, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Eckehard Schulz

Súvisiaci interpreti: Karel Gott