Mesto Sereď prinesie počas letných mesiacov pestrú kultúrnu ponuku v nádhernom prostredí Zámockého parku a Amfiteátra. Program pozostáva z koncertov zahraničných a slovenských hudobníkov, ako aj z nehudobných podujatí. Názov projektu je In Castle a prvým zverejneným menom je fínska skupina Apocalyptica.

Hudobný program série letných podujatí v Seredi zabezpečuje agentúra Kvas. "Je nám cťou zverejniť prvých účinkujúcich - fínsku skupinu Apocalyptica. V minulom roku oslávili dvadsaťročnicu od vydania debutu, na ktorom hrajú klasiky od skupiny Metallica. Pri tejto príležitosti opäť hrajú tento silný koncertný program. Vidieť ich pod holým nebom bude silný zážitok," hovorí šéf agentúry Jozef Tarkay.

Skupina venovala svojmu debutovému a zároveň prelomovému albumu Plays Metallica By Four Cellos celý minulý rok. Na dvadsiate výročie jeho vydania ho vydala v reedícii na CD i na vinyle spolu s troma bonusovými skladbami a odohrala turné, v rámci ktorého sa na jeseň predstavila aj v Bratislave.

Vzhľadom na veľký záujem zo strany publika sa však skupina rozhodla v koncertoch pokračovať aj v roku 2018. Na Slovensko sa vráti 17. augusta, kedy vystúpi v sereďskom amfiteátri. Vstupenky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk. Okrem piesní z repertoáru Metallicy v úpravách fínskeho kvarteta zaznejú aj ďalšie klasiky.


"Sereď je už vcelku známa pestrým výberom umelcov na svojich podujatiach. Stala sa navštevovanou kultúrnou oblasťou v regióne, máme skúsenosti s organizovaním veľkých akcií. Rozhodli sme sa v spolupráci s agentúrou Kvas rozšíriť letný program, ponúknuť umelcom i návštevníkom príjemné priestory Zámockého parku a Amfiteátra a pritiahnuť k nám publikum z celého Slovenska," hovorí František Čavojský, riaditeľ Domu kultúry v Seredi.

"Letné naj-podujatia sme sa rozhodli - podľa nášho Zámku - uvádzať pod medzinárodne zrozumiteľnou hlavičkou In Castle. Pôjde o jednotlivé predstavenia či koncerty, na ktoré budú môcť pricestovať aj návštevníci z iných miest. Parkovisko s kapacitou štyristo miest sa nachádza vedľa areálu. Na mieste bude zabezpečené občerstvenie. Väčšina podujatí skončí do 23:00. Budeme radi, ak návštevníkov našou ponukou príjemne prekvapíme, srdečne všetkých pozývame," dodáva Čavojský.

Vstupenky na koncert skupiny Apocalyptica:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala Bibiána Grebeňová Šedivá z agentúry Kvas. Tlačovú správu sme upravili.


Foto: Ville Juurikkala

Súvisiaci interpreti: Apocalyptica