Poprední dídžeji a producenti ako Paul Van Dyk, DJ Snake, Steve Aoki, Lost Frequencies, Dillon Francis, Carnage, ale aj kontroverzný raper JPEGMafia či americká speváčka Banks sú novými menami v lineupe maďarského festivalu Balaton Sound, ktorý každoročne láka desiatky tisíc fanúšikov tanečnej hudby a popu, vrátane mnohých Slovákov.

Päť dní trvajúci plážový festival (8. - 12. júla), odohrávajúci sa v obľúbenej dovolenkovej destinácii pri jazere Balaton, pridáva nové hviezdy k už skôr potvrdeným menám ako sú Martin Garrix, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike, Robin Schulz, Don Diablo, Sigala, Jonas Blue či Modestep live. Vďaka svojmu jedinečnému umiestneniu a neprekonateľnej atmosfére sa stal Balaton Sound jedným z najväčších európskych elektronických festivalov, ktorý v minulom roku pritiahol pozornosť až 172-tisíc návštevníkov.

DJ Snake, ktorý debutoval na medzinárodnej scéne v roku 2013 so singlami Bird Machine a Turn Down for What, bude headlinerom posledného dňa festivalu a uzavrie tak veľkú päťdňovú párty.


Mená ako Paul Van Dyk či Steve Aoki fanúšikom tanečnej hudby určite predstavovať netreba, no za zmienku stoja aj menej známi umelci, ako napríklad Moksi - holandské duo inšpirované vlnou britského garage housu neskorých 90-rokov. Fanúšikovia hip-hopu si zase prídu na svoje na koncerte excentrického rapera JPEGMafia, ktorý je známy svojím jedinečným štýlom.


Kombinácia EDM, housu a techna, ktorá strháva davy, je to čo charakterizuje v Taliansku narodených, ale v Berlíne pôsobiacich Mind Against. O pódium sa podelia s CarnageDillonom Francisom či Saymyname. Veľmi obľúbený stage festivalu - Elrow, ponúkne počas tohto ročníka umelcov ako Loco Dice, Meduza, Ilario Alicante, Danny Tenaglia a mnohých ďalších. 

Tradične nebude chýbať ani zaujímavé meno z popovej scény. Americká speváčka skladateľka Banks sa pohybuje na pomedzí mainstreamu a alternatívy, vo svojej tvorbe mieša pop s elektronikou, R&B a hip-hopovou či trapovou produkciou. Na konte má tri albumy - Goddess (2014), The Altar (2016) a III (2019) - a viacero úspešných videoklipov.


Festival ponúka tiež jedinečný VIP zážitok, v rámci ktorého bude postarané o všetky potreby párty návštevníkov vrátane masáží, makeup loungu, ponuky čerstvého ovocia či welcome drinku. Chýbať nebudú ani obľúbené pool párties a prekvapenia v podobe exkluzívnych šou vo VIP priestoroch, ktoré sa tento rok budú niesť v téme Hollywoodu.

Balaton Sound 2020 sa uskutoční od 8. do 12. júla na pobreží jazera Balaton. Okrem jednodňových lístkov (69 eur) sú v predaji aj troj-, štvor- a päťdňové vstupenky v cene od 169 eur. Ceny vstupeniek sa budú zvyšuje 14. februára. Ďalší umelci budú ohlásení v nadchádzajúcich mesiacoch.

Všetky podrobnosti o festivale v slovenčine nájdete na jeho oficiálnej stránke balatonsound.com.

Pozrite si oficiálne aftermovie z ročníka 2019:


Zdroj: PR článok - Michal Jančat (Hudba.sk edit)
Foto: PR