V srdciach slovenských fanúšikov raperky Nicki Minaj zrejme už navždy zostane tieň zrady, ktorý pocítili počas zrušeného bratislavského koncertu z februára 2019. No snáď jej to už odpustili a poteší ich jej nový singel Do We Have a Problem?, v ktorom hosťuje Lil Baby.


Novinka síce nie je žiadne veľké prekvapenie a ponúka pomerne nevýrazný oldschoolový hip-hopový hudobný základ, avšak s výraznými basami, ktoré potešia najmä majiteľov kvalitných zvukových systémov. Naliehavosť skladby umocňujú charizmatické rapové výkony a frázovanie oboch interpretov, ktorí potvrdili, že toto spojenie im naozaj pristane a mohli by pokojne pripraviť aj ďalšiu spoluprácu.

Dvojica pripravila k viac ako trojminútovej skladbe video, ktoré má takmer desať minút. V akčnej novinke dostane Nicki Minaj úlohu zlikvidovať cieľ v zločineckej skupine. No veci sa majú v skutočnosti trocha inak.

V úlohe ozbrojenej tajnej agentky zaujme rapová hviezda hereckým talentom, niekoľkými výraznými outfitmi, pestrým slovníkom, ale aj pridanou hudobnou vložkou v závere videa, ktorý sa odohráva na slnečnej Kube. O réžiu sa postaral Benny Boom a ako hostia sa v príbehu zo zločineckého prostredia predstavili aj herci Joseph Sikora a Cory Hardrict. Pri tvorbe klipu sa nechali inšpirovať filmom Salt (2010, slovenský názov Saltová), ktorý 39-ročná raperka označila za jeden z jej najobľúbenejších.


Nicki Minaj si spoluprácu s mladým raperom pochvaľovala aj na Instagrame, kde vyzdvihla talent aj osobnosť 27-ročného Američana a uviedla, že ju po celý čas milo prekvapoval. Mimochodom, Lil Baby sa v súčasnosti uchádza o päť cien Grammy, ktoré po preložení pôvodného dátumu budú odovzdávať 3. apríla v Las Vegas.

Do We Have a Problem? je prvým singlom z piateho albumu, ktorý chce rodáčka z Trinidadu a Tobaga vydať už čoskoro. Aspoň to povedala v rozhovore so Zaneom Loweom. "Album vydám čo nevidieť, práve preto som sa rozhodla zverejniť novinku. Ako som už predtým povedala, odteraz bude každý piatok Ružovým piatkom. Mám pre fanúšikov prichystaných množstvo prekvapení, ktoré vyvrcholia vydaním štúdiovky," vyhlásila. V televíznej The Late Late Show with James Corden potom spresnila, že album by mal uzrieť svetlo sveta ešte pred letom.

Raperka doteraz vydala štyri štúdiovky. Zatiaľ naposledy uviedla na trh v auguste 2018 album Queen, ktorý sa dostal v americkom rebríčku Billboard 200 na druhú priečku. Rovnako sa darilo aj predchádzajúcemu počinu The Pinkprint (2014). S prvými dvoma albumami Pink Friday (2010) a Pink Friday: Roman Reloaded (2012) túto hitparádu dobyla.

Autor: Lukáš Dedík
Foto: Facebook.com/nickiminaj

Súvisiaci interpreti: Nicki Minaj