Detský projekt Paci Pac, ktoré tvoria Mário Praženec a Nikoleta Kupčíková, predstaví to najlepšie zo svojej tvorby v 14 kinosálach Cinemax, ktoré ponúkajú skvelé možnosti spestrenia vystúpení. Na turné si dvojica berie aj posilu v podobe herca Matúša Šťastniaka, ktorý stvárni každú postavičku z ich videoklipov.


Paci Pac
 koncom roka 2022 vydali nový výberový album plný najobľúbenejších pesničiek od začiatkov kapely až po súčasnosť. CD To najlepšie deťom vyšlo spolu s DVD, na ktorom nájdu fanúšikovia aj videoklipy na všetky skladby. Mário Praženec a Nikoleta Kupčíková už 10. februára vyrážajú na špeciálne turné, počas ktorého pesničky predstavia naživo po celom Slovensku.

"Tešíme sa, že sa konečne uvidíme naživo spoločne s deťmi a aj rodičmi. Dva roky sme kvôli pandémii nemali turné a teraz už konečne môžeme vyraziť za malými fanúšikmi. Tento program je nový a úplne iný ako doteraz videli. Teším sa na to, ako budú deti reagovať na nové scénky a rekvizity. Oprášime aj staršie pesničky z prvého CD. V podstate je to taký prierez našou tvorbou, odohráme spolu 16 pesničiek. Počas predstavenia sa na pódiu objaví sedem postavičiek v kostýmoch z našich videoklipov," predstavuje program zakladateľ projektu Mário Praženec alias Pac.

Koncerty Paci Pac sa odohrajú od 10. do 26. februára v 14 kinosálach Cinemax, v Prešove a v Trnave vystúpia dokonca dvakrát. "Naši fanúšikovia sú predovšetkým deti, ale tentokrát sa rodičia okrem šťastných detských tvárí a plnej sály smiechu, lásky a zábavy, môžu tešiť na koncert aj vďaka komfortu, ktorý ponúkajú kinosály Cinemax. Je to obrovská výhoda, že si naše turné budú môcť užiť aj oni. Pohodlne v teple, s občerstvením, pestrým programom pre ich drobcov, konkrétnym miestom na sedenie či bezproblémovým parkovaním," prezradila Nikoleta Kupčíková alias Paci.

Nikoleta Kupčíková, Paci Pac, 2022 Zdroj: Branislav Waclav

Obľúbená detská skupina na turné plne využije kvalitný zvuk, ktorý kinosály Cinemax ponúkajú, no použije aj plátno, na ktorom sa bude premietať animovaný vizuál. "Kým my budeme naživo hrať, na plátne budú animovaní Paci a Pac tancovať. Som zvedavý, ako to celé zafunguje a aký zážitok si diváci odnesú. Na plátne sa bude premietať animovaný loop, ktorý vyrobilo štúdio Plutoon. Máme nový tím, ktorý bude cestovať s nami. Dokonca sme si dali ušiť nové traky a motýliky, aby bolo všetko tip-top. Pôjdeme dvoma autami, pretože sa nám všetky kulisy, kostýmy a ozvučenie do jednej dodávky už nezmestia. Počas turné budeme nakrúcať aj aftermovie, ktoré si potom budú môcť návštevníci pozrieť na našom Youtube kanáli," konštatuje Mário.

Dvojica deti do programu aktívne zapája a chystá pre ne aj prekvapenia. "Deti dostanú nielen sladké maškrty, ale aj zdravé a obľúbené mliečka Brejky. Budú mať možnosť stretnúť sa s obrovským plyšovým kamarátom, ktorého poznáte ako maskota z Turbo TV. Súčasťou koncertu je aj fotenie, takže okrem darčeku, ktorý od nás dostane každé dieťa, si zo sebou domov odnesiete aj fotografiu na pamiatku. Spestrením koncertu je aj tretí člen našej kapely Matúš Šťastniak, ktorý fantasticky zahrá každú postavičku z našich pesničiek. Prezlieka sa za rôzne postavičky, ako napríklad Levíka Lea, Pána Trampolíniho, Sloníka, Pána Traktoristu a mnohých ďalších," dodáva Nikoleta.

Duo Paci Pac je na scéne od roku 2015 a na konte má päť CD a päť DVD. Okrem príprav na turné dvojica chystá aj pesničky na ďalší album a finišuje tiež s pesničkami do filmu, ktorý by sa mal čoskoro nakrúcať.

Všetky podrobnosti o turné a novinky kapely nájdete na oficiálnej stránke pacipac.sk a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili.