Ak si myslíte, že všetky dobré akcie, na ktoré sa oplatí ísť, sa konajú iba v Bratislave, mýlite sa. Aj keď v Banskej Bystrici sa príliš často nekonajú koncerty svetových mien, aj slovenská scéna ponúka kvalitnú muziku. Presvedčiť sa o tom môžete 8. apríla v Urban Spote, kde sa na jednej akcii stretnú fanúšikovia rapu a skateboardingu.

Stálica slovenskej hip-hopovej a alternatívnej scény, raper, dídžej a producent Vec, patrí k priekopníkom slovenského hip-hopu už takmer 20 rokov. Zakladateľ dua Trosky, ktorého jediný, dnes už kultový album vyšiel v roku 1997, vydal tri sólovky, s ktorými vždy posunul svoju latku o kúsok vyššie. Neodmysliteľnou súčasťou jeho koncertov je v posledných rokoch Škrupo, na pódiá spolu namiesto drsných póz prinášajú sviežu dávku situačného humoru a recesie, ale aj múdrosti a kreativity.

Ak sa k týmto dvom pánom pridajú "moderný spevák" Hafner a jeho dvorný producent Beyuz, ktorí majú na rováši pestrú paletu hudobných produkcií a vtipných textov, a Modré Hory s ich osobitým prístupom a vnímaním sveta v podobe cynických reflexií citeľných v každom texte, črtá sa v meste pod Urpínom skutočne silná akcia. Okrem nich sa však sa v Urban Spote predstaví aj banskobystrický DJ FunkDat a český raper PJ, ktorí spoločne pokrstia svoje nové LP Pol na Půl.

Ako sme naznačili vyššie, celá udalosť nebude len o hudbe, ale aj o podpore skateboardingu na Slovensku. Na mieste si totiž budeš môcť kúpiť tričká, ponožky, šiltovky či iné produkty od značiek LowCostNejebem na to, ktoré predajom svojich vecí priamo podporujú rozvoj slovenského skateboardingu.

Všetko sa to odohrá 8. apríla od 20:00. Vstupenky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk za 7 eur. Na mieste sa budú predávať za 9 eur.

Viac informácií nájdete na Facebooku, kde môžete súťažiť aj o lístky, CD či oblečenie.


Vstupenky:  

Zdroj: PR článok
Foto: Boombox.cz 

Súvisiaci interpreti: Hafner, Vec