Skupina Elán v tomto roku pôvodne plánovala odohrať len dva open-air koncerty na Slovensku. Napokon sa však pre veľký záujem rozhodla k ohláseným vystúpeniam v Martine a Nitre pridať ďalšie. A bude naozaj špeciálne - jeho dejiskom totiž bude amfiteáter Východná, kde sa v roku 1996 uskutočnil koncert kapely s Lúčnicou.

Koncert v unikátnom prostredí na Liptove sa uskutoční 28. augusta, deň pred štátnym sviatkom. "Rockové legendy sú v dobrom slova zmysle zhýčkané. Hrali už všade, a preto si miesta pre svoje koncerty vyberajú. Pánov často zaujíma, či je miesto vizuálne aktraktívne ako pre nich, tak aj pre fanúšikov. A to amfiteáter Východná s krásnou panorámou Tatier presne spĺňa," hovorí Vladimír Moško z manažérskej agentúry Elánu MC production.

Elán odohrá program postavený nielen na skladbách z ostatného albumu Živých nás nedostanú (2014), ale pripomenie aj úspešný album Hodina slovenčiny vydaný pred viac ako 30 rokmi. Celá akcia štartuje už o tretej poobede. "Pôjde o náš Elánovský happening s ďalším programom. Predkapely budeme postupne zverejňovať," hovorí spevák a basgitarista Jožo Ráž.

"Koncerty budú trochu megalomanské. Scénu postaví 160 ľudí, ponúkneme trojposchodové pódium a odohráme zhruba 30 najväčších hitov. V niektorých nás bude sprevádzať dychová sekcia, ktorú sme mali vo svojich začiatkoch," dopĺňa gitarista Ján Baláž. Scénu a aparatúru podľa manažmentu kapely privezie desať naložených kamiónov a to všetko doplní viac ako sto metrov štvorcových projekčných plôch.

Na koncertoch bude v predaji aj rozšírená dvoj-CD edícia albumu Živých nás nedostanú a tiež jeho vinylová podoba. "Nie všetko staré bolo zlé a vinyly sa pomaly vracajú. Vinylová platňa je artefakt, ktorý nie je možné stiahnuť alebo zdielať na internete. Je to darček pre fanúšikov aj pre nás," dopĺňa klávesák a spevák Vašo Patejdl.

Pripomeňte si koncert Elánu s Lúčnicou vo Východnej v roku 1996:


Elán je najúspešnejšia česko-slovenská rocková skupina. V rokoch 1984-1987 štyrikrát po sebe  získala československého Zlatého slávika v kategórii skupiny, neskôr osemkrát za sebou (1998-2005) vyhrala slovenského Zlatého slávika. Hlavný spevák skupiny Jožo Ráž má okrem toho aj dvoch Zlatých slávikov ako spevák za roky 2000 a 2001. Na koncert Elánu v Prahe na Letnej 20. septembra 2003 prišlo 85-tisíc divákov, skupina vystúpila aj v legendárnej Carnegie Hall.

Prečítajte si: Megalomanské vízie Elánu: Na koncertoch v Martine a Nitre chcú 35-tisíc ľudí

Hudba.sk informoval za skupinu Elán PR manažér Roman Helcl z agentúry BrainZone. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Dana Baláž

Súvisiaci interpreti: Elán