Po mimoriadne úspešnom vianočnom turné sa Robo Opatovský opäť chystá za fanúšikmi. Tentoraz ponúkne unplugged tour, kde jeho skladby zaznejú úplne inak, ako kedykoľvek doteraz. Robov spev bude sprevádzať len akustická gitara, vibrafón, perkusie a trúbka. Turné odštartuje 29. marca v Košiciach.

Sympatický spevák ponúkne prierez svojou 20-ročnou tvorbou v jemnom, tichšom prevedení. Verí, že takáto poloha jeho piesní poslucháčov očarí. Na spoluprácu si tentokrát prizval trojicu vynikajúcich umelcov - Štefan Bugala zahrá na vibrafón a perkusie, Andrej Urminský na gitare a Ondrej Juraši na trúbke. 

V programe zaznejú Opatovského najväčšie hity ako Prší, Hovorila po španielsky, Natália, Sen či Prílev energie. "Každý rok chcem fanúšikom priniesť niečo nové. Po úspešnom Vianočnom turné s Máriou Čírovou, som sa rozhodol urobiť unplugged koncerty, kde základom kapely bude akustická gitara, vibrafón, perkusie a trúbka. Sám som bol prekvapený, koľko zaujímavých hudobných farieb toto zoskupenie ponúka. Úžasným prekvapením je pre mňa vibrafón - kráľovský nástroj a samozrejme pán muzikant Štefan Bugala, ktorý dokáže hrať paličkami na vibrafón a popritom hrať na perkusiách," povedal Robo Opatovský.  

"Treba to vidieť a počuť naživo. Unplugged koncerty vždy ukážu, kto je aký spevák a muzikant. Tu sa nemáte kde skryť. Dá sa povedať, že piesne budú znieť 'potichu', ale kvalitná pesnička znie dobre, aj keď ju sprevádza iba gitara. Preto som vybral moje naj skladby a zatiaľ som veľmi spokojný s hudobným prevedením každej z nich. Samotným prekvapením budú interpretačné výkony muzikantov. Nehovoriac o plnosti zvuku," uzavrel spevák.


Robo Opatovský Unplugged Tour 2017:  

29. 3. - Košice, Jazzclub
30. 3. - Prešov, Encore klub
31. 3. - Banská Bystrica, Hotel Lux
6. 4. - Bratislava, Rock Cafe
7. 4. - Banská Štiavnica, Trotua Cafe
8. 4. - Piešťany, Kursalon
20. 4. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
21. 4. - Topoľčany, Cafebar Sway
22. 4. - Skalica, Srdiečko
27. 4. - Trnava, Music a Cafe
28. 4. - Nitra, Music a Cafe
29. 4. - Bojnice, Meridiana    

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková.  

Foto: Mako Hindy

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský