V stredu 4. apríla čaká Bratislavu metalový sviatok. V Majestic Music Clube odohrajú svoju slovenskú koncertnú premiéru nórski Kvelertak. Tento výnimočný večer však nebude len o nich. Organizátori koncertu už zverejnili predkapely, ktoré rozhodne nebudú len do počtu. Okrem domácej metalovej jednotky ČAD zahrajú aj krajania hlavnej hviezdy večera z kapely Sibiir.

Slovenským fanúšikom metalu ČAD určite netreba bližšie predstavovať. Zoskupenie združené okolo Pištu Vandala má na konte päť štúdiových albumov. Podstatné je, že ich kvalita stále stúpa, čoho dôkazom je aj to, že podľa portálu Metalopolis je ich ostatný počin Bastard (2017) najlepším metalovým albumom uplynulého roka. Nie je preto prekvapením, že je nominovaný aj na Radio_Head Awards v kategórii Hard & Heavy. Ak ju formácia zo Svätého Jura premení na sošku, bude už treťou v ich zbierke - prvé dve pozbierali za albumy Ťažký kov (2011) a Čertova kovadlina (2014).

Recenzia: Čo sa stane, keď Vandali a ČAD splodia potomka? Vznikne Bastard!


Sibiir budú pre Slovákov oveľa väčšou neznámou. Kapela z Osla je na scéne ešte len od roku 2014, pričom debutovú nahrávku uviedla na trh o dva roky neskôr v nórskom labeli Fysisk Format. Charakterizuje ju mix hardcoru a thrashu, ktorý ocenia nielen fanúšikovia Kvelertak, ale napríklad aj ešte slávnejších Mastodon. Prestížny magazín Metal Hammer ocenil toto dielo 9 hviezdičkami z 10 možných. Sibiir vystúpia v MMC ako prví, po nich sa na pódium dostanú ČAD. Presné časy budú zverejnené už čoskoro.


Ako sme už informovaliKvelertak, hlavná hviezda večera, si do Bratislavy odskočí z WorldWiredTour americkej legendy Metallica. Práve na jeho európskej časti plní úlohu exkluzívneho predskokana. Ľudia v slovenskej metropole však na rozdiel od tejto šnúry uvidia plnohodnotný koncert.

Vstupenky na koncert sa predávajú v sieti Predpredaj.sk za 18 eur, na mieste za vstup zaplatíte 22 eur.


Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér koncertu Ján Papač.

Súvisiaci interpreti: Čad, Kvelertak