Pred dvoma týždňami ohlásili organizátori česko-slovenského festivalu Cibula Fest najlepší ročník vo svojej histórii s plnohodnotným trojdňovým hudobným programom. Lineup, ktorý poteší fanúšikov na oboch stranách rieky Moravy, sa však rozhodli ešte viac zatraktívniť a do menoslovu špičkových interpretov pribudli ďalšie tri zvučné mená. S jedným z nich dokonca v roku 2013 dosiahli najväčšiu návštevnosť, aká kedy na tomto festivale bola.

Cibula Fest len nedávno prekvapil ohlásením pridania celého plnohodnotného dňa do programu a plejádou interpretov, ktorí patria medzi špičku slovenskej a českej hudobnej scény. V prvej várke mien, na ktoré sa fanúšikovia môžu tešiť od 21. do 23. júla na letisku v Holíči, boli hviezdy ako Pavol Habera a Team, No Name, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Traktor, Harlej, Gladiator, Peter Nagy a Indigo, Kali a Peter Pann, Sima, Majself či Heľenine Oči.

To však nie je všetko. Aktuálne pribudli ďalšie tri kapely s obrovskou fanúšikovskou základňou v Česku aj na Slovensku. Po desiatich rokoch sa na obľúbený festival vracia skupina Kabát, ktorá v roku 2013 prilákala do pohraničného pásma viac ako 13-tisíc návštevníkov. Tento rok sa predstaví v rámci piatkového programu.

Počas prvého dňa festivalu sa môžu návštevníci tešiť aj na kapelu Mirai, ktorá mala svoju premiéru na Cibula Feste premiéru minulý rok. Skupina na čele s charizmatickým spevákom Miraiom Navrátilom patrí v súčasnosti medzi Top 5 najobľúbenejších českých kapiel a v minulom roku dvakrát za sebou vypredala 18-tisícovú pražskú O2 Arénu.

Je len málo slovenských a českých kapiel s prívlastkom legendárna, ktoré sa ešte na Cibula Feste ešte nepredstavili. Jedným z nich je Tublatanka, ktorá bude patriť medzi ťaháky sobotného programu. Stálica slovenskej scény s frontmanom Maťom Ďurindom len pred pár dňami vydala nový album s názvom Uprostred chaosu a na festivale zahrá aj niektoré pesničky, ktoré sa na ňom nachádzajú.

"Ročník 2023 bude pre všetkých naozaj výnimočný. Organizačný tím urobil všetko pre to, aby bol festival nezabudnuteľným a myslím si už teraz, že bude. Také hviezdy z oboch domácich scén pravdepodobne ešte nikdy na jednom festivale nevystúpili. Zrejme si tým šijeme bič sami na seba, lebo prekonať takýto program bude v ďalších ročníkoch veľmi náročné. Ale my máme výzvy radi," hovorí hlavný organizátor Cibula Festu Vladimír Chrenka.

Vstupenky v obmedzenom počte za najvýhodnejšiu cenu 60 eur na celý festival budú v predaji len do 15. apríla alebo do vypredania. Po tomto termíne, alebo v prípade vypredania ešte skôr, ich cena stúpne. Rovnako sa od tohto dátumu bude zvyšovať aj cena jednodňových vstupeniek, ktoré aktuálne kúpite za 29 eur.

Všetky podrobnosti o festivale nájdete na oficiálnej stránke podujatia www.cibulafest.eu.

Pozrite si aftermovie z ročníka 2022:

Zdroj: PR článok / Predpredaj.sk

Súvisiaci interpreti: Kabát, Tublatanka