Kanadský raper, spevák a herec Drake v piatok zverejnil videoklip k singlu Take Care, na ktorom spolupracoval s barbadoskou speváčkou Rihannou. Ide o štvrtý singel z jeho rovnomenného albumu, ktorý vyšiel minulý rok.

Čiernobiele video, v ktorom sa spevácke hviezdy objímajú a hladkajú, vzniklo minulý mesiac pod režisérskou taktovkou Yoanna Lemoinea. Ten stojí napríklad za klipmi Lany Del Rey (Born to Die a Blue Jeans), Katy Perry (Teenage Dream) či Mobyho (Mistake). Pod menom Woodkid sa Lemoine venuje aj hudbe, svoju mimoriadne zaujímavú tvorbu, vrátane známej skladby Iron, predstaví už onedlho na bratislavskom vydaní prestížneho putovného festivalu Electronic Beats.

O hudbu v novom Drakeovom singli sa postaral Jamie xx, ktorý zremixoval cover verziu piesne I'll Take Care of You v podaní Gila Scotta-Herona. V americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100 sa skladba Take Care umiestnila na siedmom mieste, v britskom obsadila deviatu priečku.

Drake nedávno prezradil, že by s Rihannou rád nahral celý album. "Mám pocit, že by som pre ňu mohol napísať skvelé veci," vyjadril sa.

Drake - Take Care ft. Rihanna

Drake má na konte zatiaľ dva štúdiové albumy Thank Me Later (2010) a Take Care (2011). Jeho debutová nahrávka sa umiestnila na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200 a tiež sa stala platinovou. Okrem Rihanny spolupracoval aj s interpretmi ako Lil Wayne, Young Jeezy, Kanye West, Eminem či Jay-Z. Na konte má deväť nominácií na Grammy, tri JUNO awards či dve Teen Choice Awards. Objavil sa aj v niekoľkých filmoch, diváci ho mohli vidieť v snímkach Charlie Bartlett (2007) či Breakaway (2011).

Spolu s videom ku svojmu singlu s Rihannou raper zverejnil aj videoklip ku skladbe HYFR (Hell Ya Fucking Right), v ktorej hosťuje spomínaný Lil Wayne.

Drake - HYFR ft. Lil Wayne

Zdroj: SITA
Foto: Youtube.com (screenshot)

Súvisiaci interpreti: Rihanna