Priaznivci hudobného štýlu funky majú konečne dôvod na radosť! Po dlhých rokoch čakania sa s novým singlom hlási kapela Funkiez a hlad po novinkách v tomto žánri bude aspoň na chvíľu uspokojený. Novinku skupina prezentuje spolu s videoklipom.

Nestáva sa často, že svetlo sveta uzrie funky pesnička so slovenským textom. Kapiel, ktoré komponujú a hrajú tento žáner, a dokonca majú aj komerčný úspech, nenájdete na našej scéne veľa. Funkiez síce nechali fanúšikov na svoj tretí singel čakať niekoľko rokov, výsledok však stojí za to. Volá sa Chcem Ťa stále a vďaka chytľavým vokálom, ktoré naspievali Alexandra "Sasha" Okálová Radovan "Vrabec" Orth, má slušný potenciál stať rádiovým hitom.

Autormi hudby sú spevák a gitarista Vrabec, ktorý pieseň aj otextoval, a klávesák Martin Ferenčík. O hudobnú produkciu sa postarali Robo RistAndrej Hruška zo štúdia LittleBeat. Štýlový klip natočil režisér Braňo Špaček, producentmi videa sú Marek Rakovický s Robom Ristom. 


Profíci z kapely Funkiez majú na čom stavať. Nápad na vznik formácie pochádza od známeho hudobného producenta Ľubora "Umelca" Priehradníka. Zoskupenie spojil nakoniec až zakladateľ legendárnych Made 2 Mate, manažér a bubeník Robo Rist. Na spoluprácu si pozval basgitaristu Patrika Noska a svojich bývalých spoluhráčov z M2M - Vrabca a klávesistu Martina Wittgrubera, ktorého v roku 2014 nahradil Martin Ferenčík. Nežnejšiu časť zoskupenia predstavuje speváčka Sasha Okálová.

Dvojročná intenzívna príprava vyvrcholila prvým vystúpením v roku 2006. Vďaka fantastickým ohlasom sa život kapely, ktorá si urobila meno skvelým prevedením coververzií rôznych svetových hitov, prudko rozbehol a pribudlo veľké množstvo ďalších vystúpení. V roku 2007 vydali Funkiez svoj prvý autorský singel Kráľ diskoték s videoklipom od Kuul Fabric. Skupina ďalej pracovala na svojom hudobnom a pódiovom prejave, ladila repertoár a dramaturgiu vystúpení, začala nahrávať ďalšie vlastne skladby. V roku 2011 vyšiel druhý singel s názvom Leemets.

Počas svojej doterajšej kariéry kapela odohrala stovky koncertov a mala tú česť spolupracovať s interpretmi ako napríklad Ricky Bailey zo skupiny Delegation, finalistkou The X Factor USA Nicole McCloud a z domácej scény napríklad s Barborou Švidraňovou alebo Igorom Kmeťom ml. Vlani Funkiez oslávili desať rokov svojej existencie.


Redakciu Hudba.sk za kapelu Funkiez informoval Michal Borec.  

Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Funkiez