Nórska speváčka Aurora vydá album A Different Kind of Human (Step II). Novinka sa dostane na trh 7. júna pod značkou Glassnote Records. Štúdiovka bude obsahovať jedenásť piesní, z ktorých 22-ročná interpretka zverejnila skladbu The Seed.

Speváčka sa v piesňach zamerala na ekologickú krízu, ktorá trápi dnešnú spoločnosť. "Ľudia hovoria, aby sme žili ako chceme, aby sme sa bezstarostne zabávali, no mne na niektorých veciach záleží. Myslím si tiež, že ľudia sa v súčasnosti zaujímajú o dianie okolo seba čoraz viacej. Napríklad po tom, ako zvolili Trumpa, ľudia sa začali viac zapájať do politiky, pretože boli frustrovaní. Je čas otvoriť uši a oči," povedala na margo novinky.


Aurora Aksnes vydala v máji 2015 EP nahrávku Running with the Wolves s rovnomenným singlom. V marci 2016 ponúkla debutový album All My Demons Greeting Me as a Friend a v septembri 2018 druhý počin Infections of a Different Kind (Step 1). Podieľala sa aj na sountrackoch rôznych filmov či seriálov. Predstavila sa napríklad v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Late Show with Stephen Colbert, ale aj na trenčianskom festivale Pohoda.

Tracklist albumu Aurora - A Different Kind of Human (Step II):
1 The River
2 Animal
3 Dance on the Moon
4 Daydreamer
5 Hunger
6 Soulless Creatures
7 In Bottles
8.A Different Kind of Human
9 Apple Tree
10 The Seed
11 Mothership

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Facebook.com/iamAURORA

Súvisiaci interpreti: Aurora