Od začiatku pandémie, ktorá paralyzovala koncertné a festivalové dianie, prešiel už viac ako rok. Mnohí sú ľudia na hudobnej scéne z tejto situácie nešťastní a bojujú o prežitie, prípadne museli zmeniť profesiu. Ako koronakrízu prežíva a vníma kapela No Name?

"Mám šťastnú povahu, takže sa snažím vo všetkom hľadať pozitíva. Po prvý raz za 24 rokov kariéry sme cez víkendy doma s rodinami, pre nás je to zázrak. Navyše, moja manželka to zhodnotila tak, že sami by sme si takéto voľno nikdy nedopriali, hrali by sme naďalej 110-120 koncertov ročne, od plesov, cez fesťáky, až po vlastné koncerty," uviedol pre TASR líder skupiny Igor Timko.

No Name napriek tomu aj v roku 2020 odohrali viac koncertov ako väčšina kapiel. "Úvod roka bol pre nás klasicky koncertný, prvý koncert, ktorý nám odpadol, bol 6. marca. Ale tým, že pôsobíme aj v Českej republike, kde boli opatrenia o niečo voľnejšie, sme sa trocha 'nadýchli' a hrali od júla až do konca septembra. Vo februári tohto roka sme mali v tandeme so Zolim živú gratuláciu pre jedno z najpočúvanejších rádií v ČR. Doma na Slovensku sme 6. decembra odohrali celá kapela aj so sláčikmi adventný koncert pre RTVS," doplnil 42-ročný spevák, skladateľ a textár.

Kapela síce momentálne nekoncertuje, ale pripravuje nové aktivity v súvislosti s blížiacim sa jubileom. "V lete, 26. augusta, nás čaká výročie 25 rokov od založenia skupiny No Name, takže pracujeme na novom albume. Okrem toho pôsobíme v rôznych projektoch pre televíziu, rozhlas, reklamné zadania a traja z No Name učíme. Takže roboty je dosť, akurát sa menej cestuje a víkendy, ako som spomínal, trávime doma. Každý to robí podľa seba. Máme medzi sebou aj takých, ktorí 'hibernujú', aj takých, ktorí sa nezastavia. Myslím si, že k nejakým uvoľneniam určite dôjde, ale k normálu nám chýba podľa mňa ešte rok," dodal Timko.

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: Miloš Nejezchleb

Súvisiaci interpreti: No Name