Britský spevák doterajšou sólovou tvorbou jasne dokázal, že vie zaujať aj mimo hviezdnej skupiny One Direction, ktorá ho vymrštila do nebies. Charizmatický Angličan si našiel svoje miesto v pop music, ktoré bolo aj napriek pretlaku mladých interpretov ešte voľné. Cit pre hudbu i jej vizuálne stvárnenie je presne to, čo vystihuje aj jeho novinku As It Was.


Singel je prvou ochutnávkou z jeho tretej štúdiovky nazvanej Harry's House. Na svet ju plánuje uviesť 20. mája a zatiaľ o nej neprezradil žiadne väčšie detaily. Fanúšikom však poslal singel, ktorý je síce v rýchlejšom tempe, no nie je prvoplánovo tanečný. Dôvodom je nostalgická atmosféra skladby, ktorú Harry Styles dokonale vystihol ležérnym a precíteným spevom. "V tomto svete sme len my. Vieš, už to nie je také, aké to bývalo," opakuje v refréne piesne, ktorej text odkazuje na rozchod dvoch ľudí.

Hudba a vizuál, ktoré si zapamätáte

Indie-popová skladba je jednoduchá a z hľadiska zvuku neprináša žiadne prekvapenia a výnimočné momenty. Jej sila však spočíva vo vkusnom a empatickom odkaze na citlivú tému, akou rozchod určite je. Hudobne zachádza do synthpopu 80. rokov minulého storočia a miestami môže pripomínať kapely ako The 1975 či The Strokes.

28-ročný spevák s novinkou dáva najavo, že pribúdajúce roky a skúsenosti sú v jeho prípade múzou, ktorá bude zrejme štedrá. Skladba sa hodí skôr na koniec párty ako na jej začiatok, no všetci si ju budú pamätať. Rovnako si budú pamätať aj videoklip, a to najmä fanúšičky sympatického speváka. Ten im totiž v klipe ponúkol pohľad na svoje obnažené potetované telo, keďže sa v niektorých scénach ukázal len v červených trenírkach.


Vizuál však v žiadnom prípade nestojí len na týchto záberoch. Popový idol v ňom roztancuje celú svoju osobnosť a vďaka vkusnej choreografii a kostýmom jasne prezentuje slobodu a provokáciu, ktoré sú poznávacím znakom jeho umeleckého vyjadrenia. Rovnako svojím tancom symbolizuje lásku, ktorá sa pretrhne a končí v minulosti. Jeho úsmev a otvorenie dverí v závere klipu však naznačujú, že po každom konci prichádza nový začiatok.

Klip nakrúcal s ukrajinskou režisérkou - deň pred začiatkom vojny

Video nakrúcali v Londýne. O réžiu sa postarala ukrajinská umelkyňa Tanu Muino, ktorá si prácu so spevákom pochvaľovala. "Bol to jeden z najšťastnejších dní môjho života. No na druhý deň začala invázia na moju krajinu, takže si viete predstaviť tie šialené emócie, ktoré sme mali. Spolu s mojím ukrajinským tímom sme do tohto videa vložili toľko lásky. Môžete to vidieť na obrazovke. Na tento klip nikdy nezabudnem. Teraz môžem ísť šťastná do dôchodku," vyjadrila sa s vďakou režisérka.

Album Harry's House bude obsahovať 13 skladieb, ktoré sa nahrávali vo Veľkej Británii, Los Angeles a v Tokiu v rokoch 2020 a 2021. Stylesovi s ním pomáhali jeho známi spolupracovníci Kid Harpoon, Tyler Johnson a Mitch Rowland.

Názov albumu Harry's House nedávno schválila aj legendárna speváčka Joni Mitchell. Kanaďanka, ktorá v nedeľu získala cenu Grammy, totiž nahrala skladbu s názvom Harry's House / Centerpiece na svoj album The Hissing of Summer Lawns z roku 1975. Na Twitteri dokonca zdieľala oznámenie Stylesovho albumu s dodatkom, že sa jej páči.

Harry Styles sa tento rok predstaví v rámci svojej dlho očakávanej koncertnej šnúry Love On Tour aj v našich susedných krajinách. Začne 13. júla v Budapešti a následne sa predstaví 15. júla v Prahe, 16. júla vo Viedni a 18. júla v Krakove.

Autor: Lukáš Dedík