Skupina Hex miluje Bratislavu a Bratislava miluje Hex. Ani šiesty ročník Bratislavského majálesu, ktorý sa konal od piatka do nedele, sa tak nezaobišiel bez jednej z najpopulárnejších slovenských koncertných kapiel. Basák Yxo navyše na podujatí, ktoré navštívili desaťtisíce ľudí, zažiaril nielen ako hudobník, ale aj ako šikovný moderátor.

Medzi každoročné ťaháky Bratislavského majálesu patrí neodmysliteľne skupina Hex. Kapela hrala na všetkých predchádzajúcich ročníkoch a aj tento rok si fanúšikovia skupiny prišli na svoje. Hexáci opäť odohrali energický koncert plný hitov, ktorý fanúšikovia ocenili obrovským potleskom. "Dobrá akcia, pekné počasie a skvelé publikum. Na to, že sme hrali počas Majstrovstiev sveta v hokeji, to bolo naozaj super," opisuje svoje dojmy spevák Peter "Ďuďo" Dudák.

Známe piesne ako Maťo a LindaV piatok podvečer, či Nikdy nebolo lepšie spievalo celé publikum na nábreží Dunaja. "Na takýchto akciách sa snažíme vybrať pesničky, ktoré ľudia poznajú, aby to bola pre nich zábava. Nechceme ich trápiť novými vecami, ktoré nepoznajú. Mali sme dobrý zvuk a publikum fantasticky reagovalo," dodal gitarista Martin "Fefe" Žúži.

Hex, Bratislavský majáles 2013 Zdroj: Marko ErdHex si zahral pred zaplneným nábrežím - viac fotiek z Bratislavského majálesu

Basgitarista Tomáš "Yxo" Dohňanský sa počas šiesteho ročníka Bratislavského majálesu predviedol ako moderátor po boku Ega z Rádia_FM. "V úlohe moderátora sa cítim veľmi dobre, aj keď nie som klasický moderátor. Organizátori akcie sú moji dlhoroční priatelia. Možno si ma vybrali práve preto, že nechceli strojeného moderátora, ale taký, nazvime to 'ľudovejší' typ... Mám rád ľudí, ktorí chodia na takéto akcie. Mám pocit, že sa rozprávam s priateľmi a preto to pôsobí, že to ide ľahko," priznal Yxo, ktorý sa podieľa aj na dramaturgii najväčšieho slovenského majálesu.

Vďaka nemu tam mohli tento rok fanúšikovia okrem masovo obľúbených kapiel IMT Smile a Polemic vidieť zdarma aj nemenej kvalitné koncerty zástupcov alternatívy Le Payaco a Zlokot, hip-hopového veterána Veca, punkovú Zónu A, či Dana Bártu, ktorý na akciu priniesol podmanivú hudbu pre náročnejších fanúšikov jazzu a soulu.

Atmosféru vydareného podujatia a väčšinu koncertov, ktoré sa v rámci neho uskutočnili, si môžete pripomenúť vďaka naším exkluzívnym fotoreportom.

Text: Nora Krchňáková (Propaganda House), Hudba.sk
Foto: Dáša Šimeková (titulné foto), Marko Erd (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Hex