Molynlet je nový hudobno-vizuálny projekt dvoch autorov - Gabriela Kuráka a Pištu Kleina. Presne pred týždňom zverejnili svoj prvý singel, ktorý osloví najmä fanúšikov tvrdšieho alternatívneho rocku so silnou atmosférou a slovenskými textami. Náladu skladby pekne dotvára pôsobivý animovaný videoklip.

Projekt Molynlet vznikol prirodzene na základe fungujúcej chémie v rámci autorskej dvojice. Okrem hudby je dôležitou súčasťou aj príbeh a obrazová príloha, ktorá súvisí s textami, ale posúva projekt do ďalšej roviny.

Prvým vypusteným singlom je skladba Bunker. Videoklip k nej vytvoril Marián Vredík. Z jeho doterajšej tvorby významnú časť tvorí spolupráca zo skupinou Čisté Tvary - je podpísaný pod polovicou videoklipov z ostatného albumu Zem Nás Chce Čistých - a ako spoluautor sa podieľal aj na novom klipe pre projekt Hrana.

Animovaný vizuál Bunker je sčasti inšpirovaný Gabrielovými textami, ktoré sa takisto pohybujú na rozhraní reality a fikcie, pričom surovosť a napätie sa rýchlo strieda s iróniou a uvoľnením. Príbeh má preto dve roviny, ktoré sa cez seba prelínajú. Ďalšie piesne a klipy bude skupina zverejňovať postupne.


Gabriel Kurák
je maliar, básnik a muzikant v jednej osobe. V projekte Molynlet je zodpovedný za spev, texty a všetko kreslené a napísané. V minulosti pôsobil ako člen rockovej skupiny Karanténa z Lučenca, kde stále žije a pôsobí.
 

Stefan Klein je gitarista, skladateľ, editor a "výstupná kontrola", je zodpovedný za hudbu v tomto projekte. V minulosti pôsobil v skupinách Navara a Anticage. Od roku 2004 žije a pracuje v Londýne.

Viac sa o Molynlet dozviete na oficiálnej stránke www.facebook.com/molynlet, kde nájdete aj ukážky z vizuálnej a textovej tvorby projektu.

Molynlet je okrem hudby aj o komixových vizuáloch Zdroj: Gabriel Kurák


Zdroj: Molynlet a Marián Vredík)
Foto: Facebook.com/molynlet