O kvalitách speváckej divy Céline Dion dnes už určite nikto nepochybuje. 50-ročná Kanaďanka má na konte množstvo ocenení a milióny fanúšikov po celom svete. Málokto by však asi čakal, že ju oslovia tvorcovia kontroverznej snímky Deadpool s vtipným komiksovým hrdinom od Marvelu a že výsledkom bude podobne silná skladba ako dnes už legendárna My Heart Will Go On.

Ubehlo niečo vyše roka, odkedy Céline Dion nahrala skladbu How Does a Moment Last Forever pre film Kráska a zviera, Pred pár dňami zverejnila ďalšiu lahôdku, ktorá bude v najbližších mesiacoch znieť z kinosál. Tentokrát však nejde o žiaden romantický film alebo rozprávku, ale o bláznivú akčnú komiksovú komédiu Deadpool. Režisér filmu David Leitch je podpísaný aj pod videoklipom, ktorý podľa jeho slov nie je len doprovodnou časťou filmu, ale jeho dôležitou súčasťou.

Príliš dobrá pre Deadpoola?

Leigh chcel pre pokračovanie divácky aj kriticky úspešného filmu z roku 2016 vytvoriť originálnu a emocionálne silnú pieseň. Rozhodol sa preto osloviť Céline, ktorá v 90. rokoch zabodovala so skladbou My Heart Will Go On pre film Titanic. Porovnávať jeden z najúspešnejších filmov histórie s novinkou určenou pre omnoho užší okruh divákov nie je na mieste, no minimálne skladby v podaní kanadskej hudobnej ikony porovnateľné sú. Pieseň Ashes, v ktorej refréne sa speváčka pýta, či môže z popola vzísť krása, je veľkolepá a zároveň plná emócií. Nádherný hlas Oscarom ocenenej speváčky dokonale sadol k hudbe, ktorú pre ňu zložil Steve Mac. O text sa postarala trojica Petey MartinTedd T a Jordan Smith, známy z americkej šou The Voice. 

Vo videoklipe vystupuje Céline na pódiu prázdneho divadla, zatiaľ čo z úzadia ju sleduje sám komiksový hrdina, ktorý sa k nej neskôr pridá so svojím bezchybným baletným sólom. Ryan Reynolds, ktorý je predstaviteľom filmového Deadpoola, však priznal, že tanečné číslo namiesto neho predviedol profesionálny choreograf Yanis Marshall. Súčasťou videa sú samozrejme aj scény priamo z filmu, ktoré určite potešia všetkých fanúšikov Marveloviek.

V závere klipu si Deadpool nekladie servítku pred ústa a podá si aj samotnú Céline. Najprv ju síce pochváli a jej vystúpenie označí za to najkrajšie, čo kedy videl, no neskôr jej cynicky adresuje slová o tom, že musí spievať ešte raz. Jej výkon bol vraj až príliš dobrý na to, že ide o pokračovanie filmu Deadpool a nie Titanic. Dion dokázala, že nemá problém urobiť si srandu aj sama zo seba, keď Deadpoola v odpovedi nazvala menom jeho slávnejšieho kolegu Spidermana. Jedinou chybičkou krásy vo videu tak zostáva až prehnaná retuš tváre, ktorá akoby aj z kanadskej speváčky chcela urobiť nestarnúcu superhrdinku.


PS: Ak by sme chceli silou mocou hľadať spojítko medzi Céline Dion a Deadpoolom, tak ním môže byť rakovina. Speváčka totiž pred dvoma rokmi kvôli zákernej chorobe stratila milovaného manžela Reného Angélila a komiksový hrdina menom Wade Wilson získal svoje nadprirodzené schopnosti práve po experimentálnej liečbe rakoviny. Postava Deadpoola bola dokonca nedávno využitá aj v kampani Fuck Cancer, kde môžu fanúšikovia kúpou ružovej verzie jeho prevleku podporiť boj proti rakovine. Dá sa teda predpokladať, že aj týmto je tento "Spiderman" speváčke blízky a sympatický.

Autor: Dušan Marko
Foto: Celinedion.com / 20th Century Fox