Slovenská speváčka Kristina vydá v pondelok 25. júna album Na slnečnej strane sveta. Jej tretiu štúdiovku predznamenala skladba Jabĺčko, ktorá vyjde na albume aj ako bonus v remixe Martina Kavuliča. Album, ktorý vznikal viac ako rok v štúdiách v Košiciach a Bratislave, bude obsahovať v základnej verzii 14 piesní.

"Každá pieseň z dosky má svoju tému. Dali sme do každej skladby maximum. A mám veľkú radosť, že si na tomto albume nájdu to svoje všetky vekové kategórie. Skladby sú zvukovo farebné. Zaznie tam i malý sláčikový orchester, klasická i fúkacia harmonika, živý i elektronický cimbal a buzuki," uviedla 24-ročná Kristina.

Pri nahrávaní novinky Na slnečnej strane sveta jej asistovali hudobníci z jej kapely - gitarista Peter Tomko, klávesák Martin Ferenčík a bubeník Marek Sarvaš. Okrem toho si do štúdia pozvala violončelistu Ľubomíra Kristina a klaviristu Aďa Harvana, ktorý sa postaral o aranžmány pre malý sláčikový orchester.

Kristina o novom albume

Speváčka s občianskym menom Kristína Peláková zatiaľ vydala dva albumy ... Ešte váham (2008) a V sieti ťa mám (2010). Rodáčka zo Svidníka v roku 2010 so skladbou Horehronie reprezentovala Slovensko na Eurovision Song Conteste 2010 a vlani naspievala oficiálnu pieseň MS v ľadovom hokeji Life is a game.

Videoklip k aktuálnemu singlu Jabĺčko mal premiéru 10. apríla na Hudba.sk.
 Informácie zverejnila webová stránka tv.universal.cz.

Zdroj: SITA
Foto: Universal

Súvisiaci interpreti: Kristína