Skupina Elán odkazuje fanúšikom, že väčšiu šou, ako uvidia zajtra (8.6.) v Pezinku, ešte na Slovensku nepredviedla. Legenda slovenskej populárnej hudby sa predstaví na otvorenej scéne s výberom svojich najväčších hitov. TASR informoval PR manažér koncertu Ján Kakaščík.

Kým na jar skupina Elán absolvovala v Čechách komorné turné s koncertmi po divadelných sálach, aktuálne sa vracia do svojej tradičnejšej polohy. Už zajtra po 21:00 odpáli na futbalovom štadióne v Pezinku veľkú rockovú šou s príznačným názvom Best Of. V rámci jediného tohtoročného vystúpenia na Slovensku pod holým nebom odznie minimálne 25 najväčších hitov skupiny, ktoré Elánu pomohli vybrať aj fanúšikovia cez internet. Jedinou "novou" skladbou v setliste bude balada Kde si z ostatného albumu Anjelská daň, ktorú pre Joža Ráža napísal Pavol Jursa.

Členovia kapely sa na open air koncert zodpovedne pripravili, väčší koncert ako ten, ktorý sa uskutoční v Pezinku, podľa nich zažila v minulosti len pražská Letná. "Veľmi sa teším, máme nové svetlá, obrovskú aparatúru a veľkú chuť spievať pre našich fanúšikov. Toto bude naozaj veľká šou, kde sa dúfam všetci stretneme," odkazuje priaznivcom líder kapely Jožo Ráž. "Čakáme veľkú párty. Je to zakaždým skvelý pocit, keď s nami na koncerte pod holým nebom spieva niekoľkotisíc ľudí," dodal Vašo Patejdl. Trojicu Ráž, Baláž a Patejdl doplnia na pódiu ďalší členovia rockovej koncertnej zostavy.

Vystúpenie skupiny má umocniť aj obrovské pódium s kvalitným zvukom, koncert sa preto pripravuje v niekoľkotýždňovom predstihu aj po technickej stránke. Do Pezinka mieri dovedna 12 kamiónov, ktoré na futbalový štadión dopravia kryté pódium a ďalšie časti scény. Z USA je dokonca objednaných aj 200 štvorcových metrov LED technológií, ktoré sa postarajú o efektné projekcie vo vysokom rozlíšení. Koncert samotný bude ozvučený systémom K1, ktorý využívajú najväčšie mená svetovej hudobnej scény, akými sú Red Hot Chili Peppers, Radiohead či Kylie Minogue. Na Slovensku táto zvuková aparatúra poslúžila aj vlani pri open air koncerte Guns N' Roses na letisku v Piešťanoch.


Zdroj: TASR
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Elán