Britská kapela The Rolling Stones zvažuje nahrávanie nového albumu. Informáciu potvrdil gitarista formácie Keith Richards v rozhovore pre americký magazín Rolling Stone.

"Minulý týždeň 'padlo' počas skúšok slovo štúdio. Povedal som, 'V poriadku, nájdime si čas. Som pripravený'," uviedol 71-ročný muzikant. Ďalší gitarista formácie Ronnie Wood dodal, že vzťahy v kapele sú výborné. "Nikdy sme si neboli bližší," vyhlásil.

Richards podotkol, že situácia medzi členmi sa utužila aj po tom, ako vlani zomrela priateľka speváka Micka Jaggera L'Wren Scott. "Mick si musel prejsť tou strašnou skúsenosťou a kapela sa preto stala pre neho ešte dôležitejšou," dodal gitarista.

Prečítajte si: Rolling Stones zverejnili raritnú verziu Brown Sugar s Ericom Claptonom

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom.

Niekoľkonásobní držitelia Grammy podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: AP Photo/Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones